Jørn Maurstad

98

Trygge menigheter for homofile.

Alt for ofte blir det blant konservative kristne fremstilt som om spørsmål angående homofile handler om Guds ord versus samfunnstilpasset forkynnelse. Jeg håper det skal bli mulig å få flere til å forstå at dette er en feil innfallsvinkel.

Publisert: 6. mai 2021

Trygge menigheter for LHBT mennesker handler ikke om liberal teologi eller folkekirken.

I et innlegg om trygge menigheter gir Stig Magne Heitman en beskrivelse av trygge menigheter, som om det handlet om enten at forkynnelsen ikke skal støtte noen bort eller at den er en forkynnelse til frelse.

Han skriver blant annet: ‘Det er ikke den skiftende kulturen og menneskers tanker til enhver tid som kan definere hva en sann – og trygg – kirke er, men Guds ord.

Det er ikke lite aktuelt å spørre om det i en kultur preget av individets hedonisme’.

 Men her har Heitman misforstått. Trygge menigheter for LHBT mennesker handler om menigheter som har tatt ett oppgjør med usann og fordømmende forkynnelse, for eksempel når det gjelder konverteringsterapi. Det er ikke et spørsmål om Guds ord versus skiftende kulturer. Jeg gir to eksempler, først fra USA. Det er  The Reformation Project - Advancing LGBTQ Inclusion in the Church. De står på ja-siden i spørsmålet om likekjønnet samliv. Den andre organisasjonen er Living Out fra England. De står på nei- siden angående likekjønnet ekteskap. Her følger en lenke til Ed Shaw hvor han tar avstand fra konverteringsterapi.

I denne artikkelen referer Ed Shaw til en viktig forsknings artikkel som klargjør mye rundt hva man vet om homofili. Den er spesielt skrevet for beslutningstakere, og svarer på to spørsmål, 1) Om homoseksuell orientering kan endres vha. terapi og 2) Om homoseksuelle forsøker å rekruttere heteroseksuelle (rapporten er skrevet av Michael Bailey, Paul L. m flere).

 Dette er diskusjonen som konservative kristne i Norge bør gå inn i. Da vil det bli mulig å lage trygge menigheter.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere