Verdidebatt

Håpløs debatt med (ikke)kristne

Svar til Elin Sebjørnsens debattinnlegg i Dagen den 28.04.2021

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Lærerrollen står i en maktposisjon overfor elever så vel som foreldre, dette er det ingen tvil om. Så når personer med makt formidler hva som fremstår som objektive fakta om en gruppe overfor en annen gruppe, og hvor det i denne gruppen finnes en minoritet av mennesker tilhørende den omtalte, kreves det varsomhet. Særlig når det er snakk om barn og unge. Ja, selv om man kanskje klarer å forholde seg til et objektivt utenfraprespektiv som underviser i religionsfaget, er det i mange tilfeller, som du sikkert vet, elever med et subjektivt innenfraperspektiv blant tilhørerne. 

Du velger å beskrive deg selv som en David i kamp mot Goliat, men når så få som 2 av 10 nordmenn er personlig kristne og bare 3 av 10 tror på gud bygger du tilsynelatende dette ene og alene på egen subjektiv opplevelse av misnøyen med de meninger du har uttrykt i media.

I debattinnlegget ditt i avisa Dagen adresserer du alle kristne, og tillegger dem samtidig meninger, når du skriver: "[...] det synet du som kristen har." Synes du virkelig det er pussig at nettopp dem du omtaler negativt tar til motmæle? Og tror du dine påstander om kristne som sinte, sure og gammeldagse. Som verken tilgivende, rause, omtenksomme eller kjærlige vil lede til en bedre dialog fremover?

Det er sannelig håpløst å debattere, med deg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt