Torgeir Tønnesen

85

I fjor var jeg en farlig konspiratør – nå er FHI også blitt vaksineskeptisk

FHI sier nå, April 2021 - at flere i Norge kan dø av en type vaksine, enn av koronasykdom. Vi som hevdet vaksineskepsis for et år siden, ble ansett som «farlige for samfunnet». For vi skulle alle på død og liv vaksineres i full fart

Publisert: 16. apr 2021

 

Det var mye skepsis mot å anerkjenne vaksine i full fart.

Vi var mange skribenter, som ved Koronaens utbrudd, advarte mot bivirkninger av vaksiner, og vi stilte mange spørsmål som ikke ble godt mottatt av media og myndighetene våre.

Dette gjorde de fleste av oss, ikke på grunnlag av spekulasjoner, konspirasjonsteorier eller påvirkning fra ekstremister på Youtube. Men vi gjorde det på grunnlag av historiske erfaringer og generell medisinsk allmennkunnskap.

"Thalidomid-barna" - en medisinsk skandale

Vi som vokste opp på 70 tallet, kan huske for eksempel medisinen Thalidomid, – et beroligende sovemiddel som ble gitt til gravide i store deler av verden på 1960 tallet. Bivirkningene av preparatet var katastrofale. Ca 10.000 barn, derav 10-20 tilfeller i Norge, ble født uten armer og bein, fingrer eller tær. Ofrene ble omtalt som "Thalidomid-barna"

Jeg husker også medikamentet Vioxx, som ble brukt i Norge til begynnelsen av 2000 tallet, før det ble forbudt i verden og Norge. Det var en betennelsesdempende medisin mot blant annet muskelsmerter. 

Jeg brukte selv denne medisinen ved et tilfelle, og jeg husker godt at jeg sa til min kone at Vioxx gav meg hjerteflimmer. På verdensbasis gav Vioxx alvorlig hjerteinfarkt til nærmere 200.000 mennesker, hvorav de regnet med at ca 40% fikk dødelig utfall. (tidskriftet.no og Wikipedia)

Sykdom er ikke noe vi lett beseirer eller blir kvitt

Vi som har levd en stund, vi vet at denne verden ikke bare er ukomplisert, enkel og beregnelig. Ofte fremstilles legevitenskapen og forskning som en prøvet og konstant pålitelig sektor, en sektor som vi, når vi blir syke, kan lene oss til i full og ukritisk tillit. Men sånn er altså ikke denne verden. 

Det gjenstår et hav av forskning på sykdom. Menneskeheten er dessverre gjenstand for altfor mye skrøpelighet i våre fysiske legemer, til at forskningen og medisinen enkelt kan redde oss fra sykdom.

Vel- jeg ymtet om disse forholdene i kommentarfeltene for ca et år siden. Jeg ble brutalt slettet og avvist i bla Bergens tidende, hvor jeg inntil nå har ca. 2800 kommentarer. Mine tanker var da brune, høyrevridde og konspiratoriske. Senest i går skrev jeg en kommentar om saken i BT, men da uten å bli slettet. Nå er jeg erklært "ren" og ufarlig igjen. Takk og lov.

Vi kommentatorer ble brutalt slettet i kommentarfeltene, på Youtube og Facebook. Er det problematisk? Ja, det viser hvordan makt og autoritet kan brukes mot folk og forbrukere på en feil måte. Tusenvis av vaksineskeptiske filmer og innlegg ble slettet på Youtube og Facebook. Denne slettingen gjorde at verden ble fattigere på allsidig informasjon og viktig debatt. Igjen sto ekspertene alene, - som dem som visste best. Igjen stod arrogante politikere, myndigheter og media, som nå i ettertid er kommet på skam.

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere