Sigurd Eikaas

34

Når det NRK ikke gjør, overdøver det de sier.

Ville det fått konsekvenser for Matheson hvis han kom med en tilsvarende tirade om homofile? Eller om svarte eller brune?

Publisert: 12. feb 2021

NRKs programleder Shaun Henrik Mathesons ytringer i programmet sitt tirsdag 2/2 på P13, ble torsdag 11/2 på det sterkeste fordømt som antisemittisme av et samlet Kringkastingsråd

Det er bra, og fullstendig nødvendig! Men også det eneste tenkelige utfall. Først og fremst pga ordlyd og innhold, men enda mer etter at Matheson også ble hyllet av nynazistene i Vigrid.

NRKs underholdningsdirektør, Charlo Halvorsen, har imidlertid vært tydelig på at ytringene ikke vil få noen konsekvenser for Matheson

Gad vite om det hadde fått noen konsekvenser for Matheson hvis en tilsvarende tirade hadde handlet om homofile? Eller om svarte eller brune?

Og hva om han hadde byttet ut, den i sammenhengen ytterst foraktfulle og hatefulle termen om jødene, "Guds utvalgte folk", med tilsvarende hatefulle og foraktfulle termer om homofile eller svarte/brune? Ville Halvorsen da holdt sine vinger over Matheson? 

Og ville han da kunne beskytte Matheson innad i NRK?

Skal virkelig en av NRKs programledere kunne lire av seg slike foraktfulle og hatefulle ytringer og tirader uten at det får konsekvenser?

Mener Thor Gjermund Eriksen, Charlo Halvorsen, Shaun Matheson og NRK, den beklagelsen som de ikke hadde annet valg enn å gi?


6 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere