Kjell G. Kristensen

149

Ikke imponert over alt elbilskrytet

Det skrytes over alle evner over hvor bra elbilene har blitt – og hvilken fremtid man vil få bare man får skiftet ut de stinkende og forurensende fossilbilene. Men man savner evnen til helt å se litt lengre inn i fremtiden enn bare hvordan morgendagen vil kunne se ut med denne nye teknologien ?

Publisert: 5. feb 2021

Det skrytes over alle evner over hvor bra elbilene har blitt – og hvilken fremtid man vil få bare man får skiftet ut de stinkende og forurensende fossilbilene. Men man savner evnen til helt å se litt lengre inn i fremtiden enn bare hvordan morgendagen vil kunne se ut med denne nye teknologien?

For ikke så lenge siden leste jeg et hjertesukk fra toppsjefen Akio Toyoda fra det ellers så kjente bilmerket Toyota, som ønsker seg mer åpenhet om elektrifisering av bilparken. Han påstår at flere elbiler fører til mer CO2- utslipp. Hvorfor kan man lese mer om her: https://www.abcnyheter.no/motor/bil/2021/01/09/195731777/toppsjef-flere-elbiler-betyr-verre-co2-utslipp

Det vil resultere i strømmangel og økonomiske problemer – og dyrere strøm er vel noe alle går og ønsker seg? Allerede nå kan man se hvordan fremtiden vil komme til å fortone seg på kalde vinterdager... Ny strømrekord i Norge – ber folk om ikke å lade på morgenen ): https://e24.no/olje-og-energi/i/6zBLm0/ny-stroemrekord-i-norge?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no -

Statnett-sjefen ber elbilistene droppe lading i rushen. 

Og det er bare allerede nå.... eller hva tenker dere?

Nå snakker vi bare om en liten andel elbiler i lille Norge – (ved inngangen til 2020, 260 000 registrerte elbiler) – se for dere hele nasjonens bilpark elektrifisert! Man mangler fullstendig gangsyn hvis nå hele Europa skulle følge samme eksempel. Spania har nettopp hatt snø og kulderekorder de også til tross for påstander om menneskeskapte klimaendringer - det er vel heller variabler over et tema?

Akio Toyoda hevder at i motsetning til Norge, hvor rundt 98 prosent av energien kommer fra fornybare kilder, er den japanske strømforsyningen i hovedsak basert på fossilt drevne kull- og gasskraftverk. Det ville bli strømmangel i Japan på sommeren hvis alle bilene gikk på elektrisitet, mener Toyoda.

Ved en doblet elbilpark i Norge er det vel ikke lengre snakk om grønn elbilglede, men nødvendig import av strøm fra ikke fornybare kilder - hvis en da ikke vil sette opp en vindmølle i hver en hage? Eller skal elbilene forsyne seg av all den grønne energien vi har her i Norge slik at husstandene må få lov til å gå over til oljefyring igjen? Man får jo ikke alt i både pose og sekk... et sted må vel fornuften gjøre sin inntreden? 

Lading av elbiler fra strømnettet er en dårlig gjennomtenkt idé... den vil neppe bli stående som den endelige.

8 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere