Stig Magne Heitmann

93

Hvordan og hvorfor kristne jenter blir lurt, bortført og tvangskonvertert til islam nord i Nigeria

World Watch List 2021 fra Åpne Dører forteller at forfølgelsen av kristne har mange «ansikter». Et av de styggeste er bortføring og tvangskonvertering av unge kristne kvinner og jenter. Det følgende ble publisert av Hausa Christians Foundation (HACFO) i Nigeria i 2018. Det er dessverre like aktuelt i dag.

Publisert: 26. jan 2021

Det følgende ble publisert av Hausa Christians Foundation (HACFO) i Nigeria i 2018. Det er dessverre like aktuelt i dag. 


En spesiell advarsel til alle kristne som bor nord i Nigeria

Dette budskapet må tas svært alvorlig av hver eneste kirkeleder, hver kristen og alle ansvarlige kvinner og menn som ønsker et trygt Nord-Nigeria.

Vi skriver dette med et sorgfylt hjerte over det som gjelder rettighetene til kristne nord i Nigeria. Men vi setter vår lit til Gud om at alle abnormitetene skal ta en slutt om kort tid.

Vi som er Guds tjenere i det nordlige Nigeria, og særlig i hausaområdene, opplever det som skjer med våre kristne jenter og til og med gifte kvinner, alarmerende. Intensjonen med budskapet vårt er ikke å fortelle at islam er en dårlig religion, men den vil likevel avsløre hvilke grufulle ting som skjer i islams navn. Vi erkjenner det faktum at det finnes gode muslimer og at ikke alle muslimer tar del i eller støtter de grusomhetene vi beskriver. Noen muslimer er ikke klar over hva som skjer, men disse onde tingene skjer like fullt i alle de nordlige delstatene i Nigeria. Kristne har lidd under dette i over 40 år. Det har ikke blitt mindre av det, men det eskalerer hvert år.

Det er derfor blitt nødvendig for oss som Hausa Christians Foundation å fortelle våre brødre og verden generelt om det store problemet som mange ikke forstår eller vil høre om.

Ni historier

Vi anser de følgende vitnesbyrdene fra de 9 jentene som Hausa Christians Foundation har reddet mellom juni 2017 og juli 2018, som en advarsel til alle kristne i Nigeria. Blant de ni jentene som er berget, er det også jenter fra de etniske gruppene Igala, Bajju, Igbo og Kurama. Det betyr at denne saken gjelder alle kristne. Over 15 bortføringer ble rapportert til oss fra delstatene Kano, Zamfara, Katsina, Niger og Adamawa. Med andre ord er bortføringen av kristne jenter et allment fenomen i alle de nordlige delstatene i Nigeria.

Her kan du lese taktikken som brukes når kristne jenter blir bortført, islamisert gjennom tvang og giftet bort uten at deres biologiske foreldre gir sitt samtykke: 

 • 1. Mange unge muslimske menn tar kontakt med kristne jenter med en hensikt. Det starter ganske normalt. De hilser på hverandre, forteller vitser, er vennlige og kjøper gaver og forskjellige ting til dem. På dette stadiet er det ikke noe suspekt. Ingen vil mistenke dem for skumle hensikter. De kristne jentene er sjarmert. Men disse folkene er sendt ut fra og sponset av moskeene eller av andre personer.
 • 2. Jo flere gaver de kristne jentene får, jo mer blir de bundet. De muslimske guttene har overtaket.
 • 3. De muslimske unge mennene sørger for at jentenes foreldre ikke får vite hva som foregår, og til sist har de fullstendig kontroll over tankene og følelsene hennes. Noen ganger sjarmerer de også mødrene til jentene, men det meste foregår uten foreldrenes viten.
 • 4. I det øyeblikket de har fullstendig kontroll over jentenes vilje og jentene gjør alt guttene ber dem om, er det neste steget å bortføre dem og holde dem innesperret i flere dager, slik at de kan fullføre sin «misjon». Jentene konverteres til islam, for deretter å bli tvunget eller lurt til å gifte seg med assistanse av en muslimsk leder. Så sendes det beskjed til jentens foreldre om at deres datter har konvertert til islam.
 • 5 .Foreldrene er lamslått. De begynner å tenke gjennom alt de har observert før datteren deres ble bortført. Mens foreldrene slåss for å få datteren frigitt, fortsetter kidnapperne å ha sex med henne. I tillegg doper de henne ned og ber onde ånder ned over henne til det punkt at hun ikke er seg selv lenger. Vanligvis er det slik at når en kristen jente blir bortført, tvinges hun til å gifte seg før det er gått to uker. Hun blir oftest seksuelt misbrukt flere ganger før hun blir gift. Om hun blir gravid, gir foreldrene ofte opp å få henne tilbake.
 • 6. Båndene til foreldrene brytes, og jenta gjør alt hva kidnapperne ber henne om. Noen ganger trues hun til å drepe foreldrene hvis de fortsatt prøver å få jenta tilbake. Jenta er blitt et viljeløst offer.
 • 7. Om kidnapperne skulle gå med på å løslate jenta, vil de først gjøre det når de forstår at hun vil bli en byrde for sine foreldre. Da kan de senere kidnappe henne igjen eller drepe henne.
 • Ut fra vitnesbyrdene til disse jentene avdekket vi skjulte planer om belønning til enhver muslimsk mann som klarte å forføre, bortføre, islamisere og gifte seg med en kristen jente. 
 • 8. Mennene som er involvert i slike handlinger, trenger ikke selv å ha penger til å gifte seg eller underholde de kristne jentene som koner. En spesiell støtte i form av penger, mat og andre goder vil sette dem i stand til å utføre handlingene.
 • 9. Mennene vil bli feiret og betraktet som helter. På dette punktet, når jentenes foreldre insisterer på at de vil berge døtrene sine, vil de ikke kunne møte de personene som bortførte og hadde seksuell omgang med døtrene. I stedet vil islamske ledere, landsbyledere og til og med distriktsledelsen møte opp. Før de vet det vil det bli gitt informasjon til lokale myndigheter og politiets hovedkvarter i området. Slik vil alle myndighetene stille seg sammen med de muslimske kidnapperne og beskytte dem.  Jentenes foreldre tvinges til å gi opp.
 • 10. Ingen av kidnapperne av de ni jentene er blitt stilt for retten. De myndighetene som skulle gjøre det, er de samme folkene som har støttet og beskyttet dem. I de fleste sakene vil kidnapperne sammen med islamske ledere true med å angripe jentenes familier dersom jentene er gitt tilbake til familiene sine. Slik vil de forsikre seg om at uansett hva som skjer, vil foreldrene leve med en uløselig smerte.

 • Dette er de vanlige strategiene som brukes ved kidnapping, islamisering, ekteskap og overgrep mot våre kristne jenter i det nordlige Nigeria. Det finnes imidlertid noen unntak der jenter uten forvarsel blir kidnappet, holdt i fangenskap og misbrukt.

Zaina Bulus

Zainab Bulus er den siste hausajenten fra Kaduna som er løslatt (2018). De lokale myndighetene og sikkerhetspersonellet nektet å forsikre oss om at hun ville bli løslatt i hele fem måneder. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre, vi var lamslått. Da vi endelig klarte å få befridd henne ved hjelp av politisjefen i Kaduna og den nasjonale menneskerettighetskommisjonen, kalte de lokale rettsmyndighetene Zainabs foreldre inn til et «sikkerhetsmøte». I stedet for å gi trøst til foreldrene som hadde opplevd forbrytelser mot deres fundamentale rettigheter, ble de truet til å returnere Zainab til ham som hadde bortført henne, med påstand om at han er hennes legale ektemann. Forestill deg at de lokale rettsmyndighetene forteller Zainabs foreldre at de skal gi sin 16 år gamle datter tilbake og at hun så skal måtte ta bestemmelsen om hun vil bli hos ham som bortførte henne som hans kone og være muslim. Foreldrene led forferdelig etter trusler om at de ville bli fengslet om de ikke bøyde seg for domstolens avgjørelse. Da dommeren, etter å ha prøvd å smigre Zainab, spurte henne om hun ville være muslim eler kristen, svarte hun det motsatte av det dommeren hadde forventet: Hun ville være kristen og for alltid forbli en kristen. Slik intervenerte Gud og satte Zainab fri.

Jihad mot de vantro 

Det er interessant å merke seg at Zainabs kidnapper, Sale Idi Magani, er en gift mann med to barn. Han er ikke i stand til økonomisk å ta godt vare på dem, men på grunn av belønningen han mottok, bestemte han seg for å utføre denne forbrytelsen. Han gjorde det som jihad mot de vantro og for å fremme islam. Han lurte, kidnappet, islamiserte, giftet seg med Zainab og gjorde henne gravid. Men i stedet for å bli straffet, blir han hyllet som en islamsk helt som ikke bare nyter beskyttelse fra det muslimske samfunnet men til og med fra de lokale styresmaktene i Kubau.

Mange kristne undrer seg over hvorfor muslimer fortsetter med å angripe og føler seg tiltrukket av kristne jenter som de anser som vantro. Og en skulle tro at en rein og hellig person ville løpe bort fra dem som kaller deg urein og vanhellig. Men dessverre er det ikke slik. Bibelen sier at «hjertet er mer svikefullt enn noe annet, det kan ikke helbredes, hvem kan forstå det?» (Jeremia 17,9). Jesus arbeider med hjertene til dem som tror på ham for å gi dem nye hjerter fulle av kjærlighet, medfølelse og godhet. Men Allah er travelt opptatt med å gi næring til slik ondskap i livene til muslimer rundt om i verden. I stedet for å helbrede dem, bruker han dem til å forårsake mer smerte i livene til dem som ikke er muslimer. Islam har blitt plattformen til alle ondskapens manerer.

Men så lenge disse gjerningene er gjort i islams navn, blir de av muslimer betraktet som gode gjerninger.  Det er grunnen til at det å drepe kristne, voldta jentene våre og kidnappe dem, er gjerninger som gjør dem stolte. Enda jentene våre betraktes som ureine og vantro, gir disse gjerningene muslimer en spesiell plass i deres paradis. Islam har en skjult agenda; å la det regne mursteiner over de kristne inntil de blir muslimer. Ingenting plager en muslim mer enn å se en lykkelig kristen som lever i fred og har fremgang i livet. Derfor bestemmer de seg for å gjøre livet så vanskelig for kristne at de vil gi opp og bli muslimer. Men vi skal vite at islam har aldri blitt akseptert av fri vilje blant dem som konverterer.

Kidnapping er vår tids jihad

Den pågående bortføringen av kristne jenter og tvangskonverteringen av dem til islam, er en form for jihad i det 21. århundre. Muslimene har to hovedmål når de gjør det: Det ene er å påføre jentenes foreldre og det kristne samfunnet stor smerte. Det andre er å gjøre jentene gravide slik at de kan påstå at islam er den hurtigst voksende religionen i verden. De gjør dette med en hensikt. De vet at de har lite suksess med å prøve å konvertere menn. Det er grunnen til at de angriper unge kvinner uten kunnskap for å reprodusere muslimske barn gjennom dem. Vi undrer oss over hvordan de kan bruke de vantro til å fremme en «hellig og ren religion» som islam. Skulle ikke hellige mennesker gjøre hellige ting bare sammen med andre hellige mennesker?

Men vi vet hva deres religion dreier seg om. Alle ting er tillatt, samme hvor ondt og inhumant det er, bare det er Allahs vilje. Særlig er drap, angrep, kidnappinger, voldtekt og det å ta kristne som slaver gode ting. Det er på høy tid at vi forstår og aksepterer sannheten: Hver muslim er en jihadist! Det betyr ikke noe hvor vennlig han eller hun virker. Hvis de ikke gjør deg noe direkte vondt, så vil de gjøre det på andre måter. De vil prøve å åpne dører i livet ditt, slik at de kan få komme inn. Enhver muslims største ambisjon er gjøre kristne til slaver og tvinge ham til å betale høye skatter (Koranen, sure 9,29).

Zainab gjenopprettes

Vi gleder oss over at Zainab blir gjenopprettet, men det tar tid. Gud gjør det i sin nåde og trofasthet.

 Vi ber innstendig alle kristne i Nigeria, særlig alle i den nordlige delen av landet, om å være årvåkne, og vi ber dem om å gi jentene og kvinnene utdannelse slik at de kan forstå hvilke terrorplaner som er lagt mot dem.

Det er enklere å forebygge slike ting enn å skulle sette i gang et arbeid for å redde dem etter at de er bortført, tvangskonvertert og tvangsgiftet. Vi har ikke ord for å beskrive den forbrytelsen våre jenter utsettes for av disse islamistene. Vi har ikke krefter til å være vitner til dette lenger. Vi ønsker å leve i fred og vise kjærlighet til hverandre, men vi må ikke være uvitende om det samfunnet vi lever i. Vi må være kloke og bevisste.

Vi ber om at Gud må velsigne oss og fortsatt beskytte oss mot all vondt i Jesu mektige navn. Jesus er Herre!

For mer informasjon, kontakt


www.hacfo.org
voiceofhausachristians.ng@gmail.com
www.facebook.com/HACFO
Twitter: @hacfo
+234(0)8057543004


Gud velsigne dere!

(Oversatt og forsiktig redigert av Stig Magne Heitmann)

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere