Verdidebatt

Kast ikke sten på en president som ligger nede!

Ingen av USAs presidenter har i et historisk perspektiv hatt et plettfritt politisk rulleblad, Ikke en gang George Washington, Abraham Lincoln eller Harry Truman, aller minst Donald Trump.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er trist at folk i USA og i resten av verden kommer til å huske president Donald Trump mer for hans dårlige personlige egenskaper enn de vil huske ham for de merittene han har utrettet i kraft av sitt embete som president, enten det er mer frihet fra regler og kontroll i USAs næringsliv; lavere beskatning; hans initiativ i fredsprosessen i Midtøsten, som har ført til at flere land i regionen har anerkjent Israel som en likeverdig stat; hans flytting av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem; hans anerkjennelse av Golan-høydene som en del av staten Israel; hans politiske avstandtaking til diktaturet i Kina og tilbaketrekking fra et nært økonomisk samarbeid med landet; hans utmeldelse, i forståelse med Israel, av USA fra atomavtalen med Iran. Så langt, så bra!

Det eneste beklagelige utenrikspolitiske vedtak av president Trump i hans 4-årsperiode er at han trakk USA ut av «the Paris climate Accords». På dette området har presidenten hatt en politisk blindsone, som er så alvorlig at det var en lykke at hans politiske motpol vant presidentvalget i 2019. President Joe Biden vil neppe reversere noen av eks-president Donald Trumps mange gledelige utenrikspolitiske vedtak. At han nå vil gå inn for internasjonalt samarbeid om klimaspørsmål, tar alle for gitt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt