Terje Haugom

56

Sannheten

Politikere skal lytte til folket, ikke ekstremistene!

Publisert: 15. jan 2021

Regjeringen – den vi har fram til september 2021 – har bestemt at salg av nye bensin- og dieselbiler i Norge skal opphøre fra 2025. Nye biler skal være batteribiler.

Sannheten er, at det kommer neppe til å skje. 90 prosent av den norske bilparken i dag er «fossilbiler», og slik vil norske bilkjøpere ha det i mange år, inntil noe langt bedre enn lade-avhengig batteridrift lanseres. Europa kjører «fossilbiler»!

Regjeringen er blitt over-øst fra Venstre og MDG om hvor fælt bensin- og dieselbiler forurenser – særlig i byene. Tenkende hoder har latt seg bløffe til ovennevnte vedtak. Politikere skal lytte til folket, ikke ekstremistene!

Sannheten er, at el-biler veier dobbelt så mye som «fossilbiler», og hvirvler derfor opp mye mer svevestøv enn andre biler. Vanlige biler lar seg reparere når problemer, svikt eller skader oppstår. El-biler – også 2020-modeller – må skrotes når slikt oppstår. El-bil-eieren må derfor kjøpe ny! Med høyere avgifter! Og el-bilene som skrotes, ja – hvordan skal man takle den voksende mengden høyst miljø-fiendtlige el-bilvrak, og ditto digre batterier? Hvem tenker på det?

El-bilenes store batterier er nødvendige for at bilens motor skal kunne gå i det hele tatt.

Sannheten er at koboltgruvene i Canada og særlig Afrika leverer råstoffet til moderne bilbatterier. Jo større, jo mer kobolt. I Afrikas dype gruver sliter underbetalte arbeidere og deres barn med å grave ut malmen – med bare hendene. For at trendy bileiere i oljelandet Norge skal få flotte seg i sine Tesla, Audi E-tron og Jaguar I-Pace m.fl.

Regjeringen vil stenge salget av nye «fossilbiler» for å tvinge fram en omstilling av norsk bilpark, fra bensin og diesel til el-drift.

Sannheten er, at i lille Norge – knapt synlig på verdenskartet – skal regjeringen på ekte diktatur-vis tvinge folk til å la være å kjøpe de nyeste bensin- og dieselbilene, som i 2025 er både så å si utslippsfrie, og som resten av verden trykker til sitt bryst. Den norske bilparken – elektrifisert – skal så lades med skitten kullkraft fra Europa, fordi – som Statkraft sier – det har vi ikke kapasitet til fra egen vannkraft! Regjeringen Solberg har lyttet til ekstremister fra V og MDG, og legger veien åpen for et voksende raseri hos dem som er glade i og fornøyde med sine bensin- og dieselbiler. Og som kommer til å stelle så godt med den bil de har, at bilsalget vil synke som blad om høsten, sammen med regjeringens popularitet. Ekstremistene lurte også Klimapanelet! Godt valg!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.  [[Krohnåsv. 62, 5239 Rådal. 98847162.]]

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere