Verdidebatt

Den lovløse må først vise seg

Bibelens profetier er ganske enestående klare i sitt slag og kan ikke settes ut av kraft før de er oppfylt. Ved å henvise til 2.Tess.2.2-4 ser man det ganske greit: La dere ikke så lett bringe ut av fatning, og bli ikke skremt, verken av åndsbudskap, av påstander eller av brev som sies å være fra oss, om at Herrens dag alt er kommet. La ingen villede dere på noen måte! For først må frafallet komme og den lovløse vise seg, han som er fortapelsens sønn. Han står imot og opphøyer seg over alt som kalles gud og helligdom. Ja, han tar sete i Guds tempel og utroper seg selv til gud.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

2.Tess.2.2-4. viser til at bibelens profetier på langt nær ikke er innfridd, og vers 4 viser til Dan.11.36, som igjen viser tilbake til 2.Tess.2.4. Her kan man lese mer om hva som ikke er oppfylt (og i følge Matt.24.15?), og ifølge Dan.11.36 – 39: Kongen skal gjøre som han vil, opphøye seg og gjøre seg større enn alle guder. Mot Gud over gudene taler han uhørte ord. Han har lykken med seg inntil vreden tar slutt. For det som er fastsatt, må skje.

Sine fedres guder bryr han seg ikke om, heller ikke guden som kvinnene elsker, eller noen annen gud. For han gjør seg selv større enn dem alle. I stedet ærer han borgenes gud.* En gud som fedrene hans ikke kjente, ærer han med gull og sølv, edelstener og andre kostbarheter. Han går mot de sterke festningene med hjelp fra en fremmed gud. Dem som dyrker denne guden, viser han stor ære. Han setter dem til å herske over mange og deler ut jord som belønning.

Den videre lesning overlater jeg til de som er interesserte i oppfyllelser og kan bruke oppslagsverket. (Hvor Dan.11.37 viser til 2.Tess.2.4, *Dan.11.38 viser til borgguden Zevs/ Apg.14.12-13 = Zevs: grekernes hovedgud. Hermes: gudenes budbærer, veltalenhetens og handelens gud. =fremmede guder.)

Man forventer altså ingen oppfyllelse før man nærmer seg en avslutning av tidsperspektivet. (Jes.46.10)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt