Verdidebatt

Uetterrettelig kirkerådsleder.

Hvorfor er det så vanskelig for kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum å være sannferdig? I et lengre innlegg i Vårt Land 12. november om diskriminering og lovbrudd står det mye rart. Debattredaksjonen ga dessverre ikke plass til å imøtegå åpenbar feilinformasjon i avisen, se nedenfor. Det nærmer seg kanskje meningsdiskriminering?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hun sier for eksempel: ”Den norske kirke har to teologisk begrunnede syn på ekteskap mellom to av samme kjønn.” Hun vet selv at det ikke er sant. Hun finner ikke ett eneste sted i bibelen som støtter dette, tvert imot. Bibelen advarer kraftig og entydig mot dette. Videre sier hun at Espen Ottosens uttrykk ”klassisk samlivssyn” er ”historisk problematisk”, ja, at det ”ikke stemmer”. Ikke stemmer med hva da? Hva slags snakk er dette? Hun vet selvsagt at uttrykket klassisk samlivssyn er klart og uproblematisk, og betyr at ekteskap er mellom en mann og en kvinne og ikke noe annet. Punktum!

Når sognepresten i Kautokeino får stryk av sin biskop, og nektes konfirmantundervisning fordi han prediker det, så er det diskriminering på tvers av kirkemøtets vedtak om at det synet skal gis plass i kirken. Det skulle for øvrig bare mangle at han ikke skal kunne si det. Er hun ikke bekymret over det?

Hun sier også at det etter kirkemøtevedtaket skal gis plass i undervisning og forkynnelse. Hvorfor anfektes da sogneprestens praktisering av kirkemøtevedtaket? Hun sier at kirken er forpliktet til å følge arbeidsmiljøloven og diskrimineringsloven. Hvor ble det av kirkens og ordinasjonsløftets forpliktelse om å følge bibelens lære?

Hun gir det gudløse norske samfunns nye konstruksjon av familie og ekteskap, ja samliv i det hele, fortrinnsrett  fremfor kirkens forpliktelse på sann bibelsk forkynnelse. Dette er den politisk styrte kirke, og den har mistet sin troverdighet, med hennes aggressive tilslutning. Er hun enig i at prester som står for dette, slik prosten for Kautokeino hevder, at slike prester skal nektes ordinasjon? Det er ikke bare diskriminering, det er undergraving av prestenes oppdrag i kirken.

Det går over stokk og stein i Den norske kirke for tiden, og hennes bidrag er med på å utarme Dnk som kristen kirke. Det er politikken som har tatt plassen for sannhet og rett i kirkerådet og kirkemøtet, helt i tråd med venstresidens hensikt hele veien fra 1920-tallet da Arbeiderpartiets ideolog Edvard Bull fastla partiets plan for å avkristne skole og samfunn. De har lykkes over all måte, og med kirkerådslederens fulle tilslutning ser det ut til. Hun burde gå i seg selv, i stedet for å angripe Ottosen.

Reidar Holtet

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt