Greta Aune Jotun

199

Når barn blir ofre for menns begjær

Publisert: 9. nov 2020

Iblant bringer pressen "nyheten" at barn er blitt misbrukt seksuelt. De som har falt så dypt at de utfører slike grusomme gjerninger, er ofte menn i voksen og godt voksen alder. Misbrukeren kan være en far eller en annen i nær relasjon til barnet. Det er kjent at også barn helt ned i spedbarnsalder blir misbrukt. Også overgrep på nettet er utbredt og ofte organisert. Alt dette er så avskyelig og grusomt at man knapt orker å høre eller lese om det.

Jeg tror mørketallene er høye når det gjelder alle varianter av misbruk av barn, at antall misbrukte øker - og at økningen har blitt høyere og høyere fra 1960-tallet til nå. Hvorfor? Og hva er det som trigger, særlig menn, til slike ugjerninger?

Jeg er overbevist om at den stadige fokuseringen på sex og seksuelle variasjoner i mediene - og myndighetenes ettergivende og liberale holdninger til anormale samlivs- og familieforhold, må bære mye av skylden for at tusenvis av barn får ødelagt barndommen sin - og får tunge byrder med seg inn i det voksne livet. Det bør ikke underkjennes at påvirkning har betydelig innflytelse på menneskers tanker og sinn, og når tankene ikke lenger har noen moralske grenser som kan regulere sinnet over i riktig spor, er umoralske handlinger det neste.

Voksne som sliter med traumer etter en ødelagt barndom på grunn av misbruk, kunne sikkert hatt meget å fortelle det offentlige Norge, om de kunne orket det, men hva fjernsynskanalene vil at befolkningen skal se og høre i dag, er sex, sex, sex i alle varianter, og fortellinger om frihet til å utøve sex med hvem man måtte ønske. Enn så lenge er det jo forbudt å ha sex med barn, men barn i skoler og barnehager får i dag undervisning som bryter med viktige normer, og om man protesterer kan man risikere å bli anmeldt for å såre minoriteter. Utviklingen viser at det går mot en tid da alle etiske grenser er utvisket. Det er på tide å sette på nødbremsen!

8 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere