Verdidebatt

Vanskelig, men ikke umulig!

Den norske avdeling av «Den internasjonale kristne ambassade i Jerusalem» (ICEJ) har sendt sine kristne Israels-venner en postgiro med påskrift om å gi et beløp til organisasjonen slik at den bedre kan stå opp i mediene mot "bispemøtets anklager mot «kristensionisme».

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Oppfordringen blir trolig med glede fulgt opp av de fleste, kanskje også av noen av Den norske kirkes egne medlemmer, som ikke ønsker  å gi uttrykk for sin skuffelse i mediene.  

På postgiroen står det: «Israels kristne venner blir fremstilt på det groveste. Dette er et angrep på den forsoningsprosessen som pågår i vår tid mellom kristne og jøder. ICEJ oppfordrer sine venner om å stå sammen for sannheten, og i det bibelske oppdraget: «Trøst, ja trøst Mitt folk!»

Biskop Atle Sommerfeldt og preses i bispekollegiet, Olav Fykse Tveit, er hyrdene som i mediene klarest har målbåret kritikken mot kristensionistene. Medlemmer av kirkesamfunn utenfor Den norske kirke kan prise seg lykkelige for ikke å være medskyldige i hyrdenes overtramp. Bibelens dom over dem er hård! Til deres unnskyldning bør nevnes at de står i en nesten 2000 år lang kirkelig tradisjon, som det kan være vanskelig å ta avstand fra. Men ikke umulig!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt