Johs Ensby

17

"Eine grausame salbe" og et interessant innblikk i en medieprofesjonell boble

Som tidligere Romsås-boer gjennom 30 år må jeg berømme sosiolog og skribent Kjetil Rolnes for hans analyse av mediedekningen av Jan Bøhlers overgang fra Arbeiderpartiet til Senterpartiet.

Publisert: 12. okt 2020

Kjetil Rolness mener dekningen er "et interessant innblikk i en medieprofesjonell boble, eller et venstre-urbant ekkokammer, der "Man må ty til humor for å få uttrykt sin hele og fulle forakt for folk som befinner seg et stykke fra Oslo, og et stykke ned på den sosiokulturelle rangstigen. De man ikke greier å omtale uten å bruke distanserende anførselstegn. Den såkalte «grasrota», de såkalte «småkårsfolk» eller «vanlige arbeidsfolk». 

I sin over tre og et halvt tusen ord lange kommentar viser han hvordan deler av kommentariatet ignorerer fakta og spinner historier ganske så uhemmet. I dette tilfellet var det om å gjøre å henge ut Jan Bøhler som en egosentrisk og illojal solospiller.

Jeg var så heldig å få artikkelen opplest til søndagsfrokosten i dag av min bedre halvdel som er mye mer litteraturkyndig enn meg og flink til å plukke velskrevne artikler ut av strømmen som tyter gjennom alle kanaler daglig. Teksten er så morsom at lengden var ikke noe problem.

Det blir spennende å se om Senterpartiet slår gjennom i landets mest folkerike dalføre til neste høst.

Link til Kjetil Rolness sin artikkel: «Han har syklet rundt og kost seg - og taler for den hvite arbeiderklassen»

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere