Verdidebatt

Bønn og faste for Kirkemøtet

Neste uke 8.-11. okt er det forhåpentlig Kirkemøte i Trondheim. Da er ikke likegyldig hvem som blir valgt inn i kirkens regjerning – Kirkerådet og i kirkens utenriksdepartement - Mellomkirkelig råd.Bønnelista oppfordrer derfor til bønn og faste for Kirkemøtet, gjerne på forhånd. Bønnelista har intern Bønn og fastehelg denne helgen, slik at vi kan være klare når Kirkemøtet kommer i neste uke.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er ikke likegyldig hvem som styrer kirken de neste 3,5 årene og det er heller ikke likegyldig hva Kirkemøtet vedtar, derfor er det viktig å be for Kirkemøtet både før og under møtet.
Gud har gitt den som ber mange mange gode løfter i Bibelen. «Be, så skal dere få» kan vi lese i Matt 7,7. Leser vi litt videre ser vi at Jesus forklarer at Gud er en god far, ja, en mye bedre far enn alle jordiske fedre. Han er en Far som ønsker å gi og gir barna sine gode gaver! Vårt kall og vår mulighet er å benytte oss av at vi har en utrolig god himmelsk Far! Selv om vi ikke alltid har fått det vi har bedt om og ønsket oss tidligere i livet. Ikke alle tider i livet er behagelige eller gode, tross dette har vi en god himmelsk Far, som gir gode gaver.

Derfor vil vi oppfordre flest mulig til å be for Kirkemøtet, om ro, fred og godt felleskap, uansett hvem som blir valgt til de forskjellige posisjonene. Erfaringsmessig vil det bli et stor press på delegatene i Kirkemøtet så lenge valgene pågår. Det vil si fra fredag kl 15 til ca lørdag kl 15. I denne tiden er det særlig viktig å be også utover natten og om morgenen. Be om at vi får god tid til åndelig påfyll og at vi er villig til å legge vekk våre egne agendaer og være med å tjene. Som kirkeledere er det viktig at vi alltid arbeider for det som er best for kirken og alle menneskene som er medlemmer der og ikke hegne om oss selv. Hegner vi om oss selv er det tegn på liten tillitt til Gud. Vi klarer da ikke eller velger ikke å stole på at Gud virkelig er en god Far, som tar seg av sine barn. Men det er Han! Derfor kan vi fullt og helt legge våre liv i hans hender og be: Kom, herre Jesus, kom! Gjør din gjerning i mitt liv, i vår kirke, på Kirkemøtet og i vårt folk. Slik at alle kan møte og blir kjent med deg verdens frelser, Jesus Kristus. Amen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt