Tor Bruheim

9

Hva slags teologi skal praktiseres i såkalte sikre menigheter for skeive?

Så har altså vi kommet dit av vi har fått flere såkalte sikre kirker/menigheter for skeive. Vel og hva så? Hva slags forkynnelse og teologi vil finnes i disse kirkene/menighetene? Skal bibelen nå skrives om slik at den tilpasses like-kjønnet samliv? Noen forslag?

Publisert: 16. sep 2020

Jeg og mange andre ønsker å vite hvordan såkalte sikre menigheter for skeive skal drives teologisk. Da snakker jeg om teologi for like-kjønnet samliv/seksualliv i menigheten. Får vi nå A og B menigheter i Norge? Etterlyser noen som har dyp innsikt i dette. Er det noen bibelkyndige som vet noe om dette?

Selve saken:
Det er jo ikke til å stikke under en stol at bibelen ikke er særlig vennligsinnet til like-kjønnet praktiserende samliv. Du trenger jo bare å lese i bibelen litt for å se dette. Det kan da umulig være særlig hyggelig for de skeive selv å vite om disse skriftstedene. Hva sier pastoren selv når en skeiv ønsker å diskutere disse skriftstedene? Betyr det at følgende skriftsteder nå må skrives om?

Mark 10,6-8 Men fra skapelsens begynnelse gjorde Gud dem til mann og kvinne.* 7 Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og være knyttet til sin hustru, 8 og de to skal være ett kjød.* Derfor er de ikke lenger to, men ett kjød.

Rom 1,26 På grunn av dette overgav Gud dem til vanærende* lidenskaper. For til og med deres kvinner byttet ut det naturlige samliv** med et som er i strid med naturen.


Rom 1,27 Det samme gjorde også mennene. De forlot det naturlige samliv* med kvinnen, og de ble opptent i sin lyst** etter hverandre, så menn drev skammelig utukt med menn. Og den velfortjente straffelønn for sin villfarelse fikk de på seg selv.

1 Kor 6,9 Vet dere ikke at de urettferdige ikke skal arve Guds rike? Far ikke vill! Verken de som lever i hor, eller avgudsdyrkere eller ekteskapsbrytere eller menn* som lar seg bruke til unaturlig utukt med menn, eller menn som driver utukt med menn,

1 Tim 1,10 for horkarer, for menn som har seksuell omgang med menn,* for folk som driver med menneskehandel, for løgnere, for slike som sverger falskt, og hva ellers som er imot den sunne lære.

HJELP OSS Å FORSTÅ ISTEDENFOR Å KRITISERE OSS SOM SPØR
Jeg forsøker ikke å være ufin, men savner noen fornuftige svar om den bibelske teologien rundt like-kjønnede ekteskap. Kan noen forklare dette for meg, og vise meg skriftsteder? Alt mange av oss har gjort er egentlig bare å lese bibelen bokstavrett, og det vi leser er ikke spesielt koselig vedrørende like-kjønnet sex for å si det mildt. Synes ikke det ser alt for lovende ut for de som vil leve i homofilt/lesbisk samliv skal vi tro bibelen slik den er skrevet, og det er ikke jeg som har skrevet bibelen. Synes det er uhyggelig lesning.

Det burde ikke være merkelig for noen at vi som tror bibelen bokstavrett vegrer oss for å gå på kompromiss med Guds ord. Skal vi tvinges til å lyve mot det vi leser rett fra bibelen? Håper noen har svar som faktisk kan bidra til å oppklare. Jeg er åpen jeg så lenge jeg finner det i ordet. Skal ikke stå på meg.

3 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere