Terje Haugom

56

Likestilling i anmarsj!

Publisert: 15. sep 2020

Likestilling i anmarsj!

Endelig har myndighetene innsett at de generøse fordelene el-bilistene har vært velsignet med, ikke lenger er bra for norsk økonomi. Mange av oss amatør-skribenter har tatt dette opp gjennom utallige leserbrev gjennom de senere år. Samferdselsminister Hareide (KrF) har kunngjort at kanselleringen av fordelene begynner med bompengene, som nå el-bilistene også skal få gleden av å bidra med – som oss andre. Senere vil de øvrige fordelene opphøre i tur og orden – garantert. Rettferdighet er viktig for demokratiet!

Det skulle da også bare mangle! El-biler forurenser langt mer gjennom produksjonen enn fossil-biler. Silisium og lithium er dyrebare råstoffer fra den 3.verden, og prosessen i seg selv ved produksjonen er en giftig sak! El-biler sliter asfalt og tar plass på vei og parkerings-plass – og ferger - som oss andre. Og før eller siden må el-bilkjøperne belage seg på nybils-mva og avgifter til staten – som oss andre. Garantert!

Utfasing av nye diesel- og bensinbiler vil nok bli skjøvet ut i tid, fordi disse bilene er meget god butikk for staten, de er allerede så å si «utslippsfrie», og dessuten – markedet, altså de fleste av oss - vil ha dem! Så fabrikkenes ledelse er ikke dum heller! Uansett hva norske miljø-politikere drømmer og fabler om! På Østlandet er det pr. i dag 95 % av salget av nye og brukte biler som går på diesel og bensin, og de langt fleste av dem diesel – iflg. bilforhandlerne. Folk ser ut til å sette driftssikkerhet og pålitelighet først, og «alt nytt er tytt» er ordtaket som tydeligvis gjelder. Luften er på vei ut av ballongen. Vi ønsker Hareide og fordels-jegerne hans lykke til med jakten på neste fordel som er moden for kansellering!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

Krohnåsv. 62, 5239 RÅDAL.   988 47 162.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere