Verdidebatt

Konfirmasjon er ikke nevnt i Bibelen.

Kommentar til artikkel i VL 31 aug. «Foreldre i Sogndal vil ikke at Mikael Bruun skal ha konfirmantundervisning for deres barn».

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Foreldre selv skal lede sine barn til frelse, ikke Kirken.

Mikael Bruun er en fin mann, men i feil kirke!

Luthersk lære er ubrukelig.  Se hva Moses sier om foreldre og barn:

«Og du skal elske Herren din Gud av alt ditt hjerte og av all din sjel og av all din makt. Og disse ord som jeg byder dig idag, skal du gjemme i ditt hjerte. Og du skal innprente dine barn dem, og du skal tale om dem når du sitter i ditt hus, og når du går på veien, og når du legger dig, og når du står op. Og du skal binde dem som et tegn på din hånd, og de skal være som en minneseddel på din panne. Og du skal skrive dem på dørstolpene i ditt hus og på dine porter.»
‭‭5 Mosebok‬ ‭6:5-9‬ ‭
Disse Ordene er like gyldige for oss som lever etter Jesus.  Barn lærer alltid av sine foreldre, de har ansvar for barnas oppdragelse og tro.

Foreldre som ikke vil at Bruun skal undervise deres barn, - elsket de Gud «av alt sitt hjerte og all sin sjel og all sin makt« da de bar sine barn til dåpen?  Selv i Sogndal er nok de i et mindretall!

Om spedbarn skulle bli gjenfødt i den «dåpen», ville de forbli frelst ettersom Jesus har lovet ikke å slippe sine!  
Vi skal ikke konfirmere noen - en disippel er frelst og deretter døpt, da tror man og vokser i helliggjørelse og modenhet.  
Kirkens tro og opplegg fungerer ikke - er det to-tre i ett konfirmantkull som elsker Jesus, lyder Ham og har Ham som Herre?  Har de ikke fått «tros-opplæring»?  Jo, men når læren er gal fungerer den ikke.  Tro læres nemlig ikke, den fødes ved Evangeliets kraft når Den hellige Ånd drar oss til omvendelse!

Stakkars Mikael Bruun, tenk å sloss mot vindmøller.  Ditt kall er i Guds Rike, ikke i en vantro Luthersk menighet med gal dåpslære.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt