Trond Wathne Tveiten

47

Bergen kan bestemme selv

Publisert: 19. aug 2020

Jeg har full forståelse for et regjeringen og politikerne i Oslo må gjøre vanskelige valg i under denne krisen forårsaket av denne pandemien, men det hadde ikke skadet og latt lokale myndigheter kunne tatt kontrollen selv.

Nå kan det være at lange åpningstider på utestedene i Oslo har slått negativt ut, men det er dermed ikke sagt at hele landet har dette problemet. I Bergen har utestedene vært åpne i store deler av juli og dette har ikke ført til store smittetall som først fryktet. Vi som jobber i bransjen har jobbet hardt med å følge et hvert påbud myndighetene har pålagt oss og når har blitt kontrollert så har vi stort sett fått tommelen opp. Derfor finner jeg regjeringen sitt krav om at alle landets utesteder skal stenge klokken tolv som et desperat forsøk på å vise at de er handlekraftige.  De å åpne grense slik de gjorde det har vært årsaken til de økte smittetallene, men å endre politikk her satt lenger inne.  

Det at mennesker samles og drikker alkohol kan medføre en fare, men da er det bedre at de gjør dette i kontrollerte former enn at de sitter i parker og har hjemmefester. Politiet er såpass overbelastet allerede, men de nå skal de i tillegg kaste bort verdifull tid på å reise rundt å stoppe hjemmefester.

Regjeringen burde i dette tilfelle latt lokale myndigheter vurdere forholdende og ta de avgjørelsene basert på lokal kunnskap. Jeg vet at Erna Solberg er fra Bergen, men hun er ikke byrådsleder her og takk og pris leder ikke partiet hennes byrådet her heller.

Trond Wathne Tveiten

MDG-politiker og dørvakt.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere