Verdidebatt

HAREIDES UNNFALLENHET OG HYKLERI

Elsparkesykkel marerittet vil ha ingen ende. Nok en gang klarer ikke staten å slå igjennom. Det samme så vi i debatten om Grubbegata pre 22/7. Da lot man også kommunen og staten å slåss i årevis. Hareide viser her unnfallenhet og liten gjennomslagskraft. Senest på nyhetskanalen 9/7 klarer han å lire av seg at det er viktigere med mobilitet i byene enn sikkerhet og helse. Og sykkelen har kommet for å bli koste hva det koster for helsevesenet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Først gikk borgermesteren i Tigerstaden ut og sa at syklene skulle inndras nattestid pga store rapporterte skader fra legevakta. Det gikk ikke mer enn 24 timer så snudde Johansen og la det på is pga møte med Hareide om problematikken. Nok et eksempel på tafatthet. Henslengte sykler har vært et stort problem i lang tid. Allikevel klarer hverken en toppolitiker på bynivå eller nasjonalt nivå å slå igjennom. Med andre ord teknokratene og byråkratene har nok en gang vunnet med god hjelp kanskje av bransjens lobbyvirksomhet. 

Paradokset i det hele er at Hareide tok et bevisst og ærbødig valg av å ikke samarbeide med FrP.  Han regjerer i dag på fiendens plattform og  deres nyliberalistiske politikk med frislipp av både elsparkesykler og vannscootere. Allikevel går han inn i regjeringen og til sengs med fienden som han noen måneder tidligere nektet å samarbeide med. Det samme gjorde Erna Solberg selv om tidligere statsråd Foss sa at det var uaktuelt å gå i regjering med FrP før valget i 2013.  Dette er et klassisk eksempel på politikeres maktbegjær og hykleri. Opp gjennom årene har vi hatt flere politikere som gikk av men som stakkarslig savnet seg selv i media i forfengelighetens beste navn og gikk tilbake til politikken.

Hareides hykleri minner litt om hans tidligere kollega Stensnes som også har Jesus, fred være med han, som sin veiviser. Den gang var det heftig diskusjon om politikernes grådige stortingslønninger. Stensnes valgte å beholde sin gunstige lønn. Disse politikerne den gang  beholdt sin avgangslønn samtidig som de gikk over i nye jobber. Han lirte av seg noe lignende i beste sendetid: "min budsjett profil tillot ikke å si fra meg lønnen." Ja himmelen og paradiset venter på de "rettskafne" Stensnes!!

Det er derfor mildt sagt overraskende at en som ikke valgte å gå til sengs med fienden som det står stor respekt av, velger å gå inn som statsråd og dele bord med djevelen. Det er helt hårreisende. Vi ser nok en gang at det er næringslivets interesser som går foran fremfor folkehelsen. Lenge leve liberalismen og kapitalismen ! 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt