Roald Øye

Pensjonist
410

Er det en riktig forståelse?

Jødenes bibel som er de kristnes Gamle testamente har ofte forklaringer på hvorfor dramatiske or skjebnesvangre begivenheter fant sted. De ble forklart som Guds straff som følge av folkets mer eller mindre grove brudd på pakten mellom dem og deres Gud.

Publisert: 27. jul 2020

Det gjaldt for ødeleggelsen av det første tempel og den senere fordrivelse av folket til fangenskap i Babylon for to-statsfolket og tilintetgjørelse av ti-statsfolket. 

Ødeleggelsen av Herodes den store tempel i år 70. e.kr og fordrivelsen av nesten  alle jøder fra Det hellige land etter jødenes nederlag i kampen mot romerne i 135 e. kr. fikk enda alvorligere følger for det jødiske folk. De mistet landet sitt til fremmede makter og ble drevet i landflyktighet som varte i nesten  2000 år inntil 1948.  Hva var det straff for? 

Det er naturlig for mange  kristne å se på den strenge straffen som uttrykk for Guds vrede over folket fordi det forkastet og tok del i henrettelsen av den lovede Messias som Gud hadde sendt dem. Det er uansett historiens groveste justismord. Er det en rett forståelse?

2 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere