Hans Birger Neergård

19

Uro i Etiopia

Nobelprisvinner Dr Abiy Ahmed trenger hjelp av en Sannhetskommisjon

Publisert: 13. jul 2020

Statsminister Dr Abiy fikk med all rett Nobels fredspris.  I tillegg trenger han hjelp fra en Sannhetskommisjon.  For undertrykkelse og grusomme overgrep har dessverre fortsatt som før, både innenfor og mellom så mange av de vel 80 nasjonalitetene i Etiopia. 


Gjennom et langt liv har jeg sett hvordan mektige ledere, enten de var amhara, tigre, oromo eller noe anna, har utnytta og utbytta, torturert og drept sine undersåtter.  I boka «Kulturkræsj» forteller jeg om dagens situasjon og hva som har leda opp til den.  


Løsninga på landets problemer kan umulig være slik mange frustrerte gjør, å oppildne til mer rasisme, hat og vold av andre nasjonaliteter, men tvert imot å vise kjærlighet og respekt for alles menneskeverd.  


En Sannhetskommisjon bør etableres slik den Sør-Afrika hadde med biskop Desmond Tutu i spissen.  Etiopia har mange gode religiøse ledere som oppfordrer til fred og forsoning, slik at landet kan unngå å bli et nytt Somalia eller Rwanda.    

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere