Kjell G. Kristensen

149

Hjernens plass i Bibelen

Marianne Solli etterlyser hjernens plass i Bibelen:"I Bibelens mange bøker er hjertet nevnt utallige ganger, men jeg har hittil ikke kommet over skriftsteder der hjernen blir nevnt."

Publisert: 8. jul 2020

Jeg kan heller ikke se at ordet hjerne er nevnt, men derimot ord som tanker, sjel, ånd og sinn nevnes ofte. I Salm.49.4 står det at min munn taler visdom, det hjertet tenker er forstand. (?) Men... det finnes bestandig, og i hvert fall to betydninger av samme ord (i visdommens hemmeligheter, Job 11.6, Heb.4.12 + hele Salm.103?)

I Salme 102.5 står det at hjertet er som gress... mens det hos Jes.66.14 står at «Dere skal se det, hjertet skal glede seg, kroppen skal gro som gress – hvis man drar slutning av dette og leter videre, finner man løsningen i 1.Pet.1.24 hvor det står at alle mennesker er som gress... så Bibelen er ingen lett bok å lese sånn forståelsesmessig fordi en masse ord betyr noe annet enn hva som står i den betydningsmessig, den er satt opp i gåtefulle vendinger og ligninger. For å finne de riktige meningene bør man skrive ned hva ordene betyr når man finner dem, så det er komplisert ja. Hjertet har selvfølgelig en annen løsning det også –det er som å løse kryssord, bare at de riktige løsningene er oppført i skriften sammen blant gåter og ligninger – som i Esek.17.1-2 - Eks.: 1.Mos.1.9-10 = Åp.17.15 /1.Joh.5.8 (let så skal du finne?)

Jeg tror kanskje at ordet blod/ blodet kan forklare sammenhengen mellom de forskjellige organene i sammenhengen? Hjerne er jo ikke nevnt som sagt, her tror jeg i stedet at den er nevnt eller oversatt som hode, eller hodet? 

Kol.1.18: Han er hodet for kroppen, som er kirken.
                 Han er opphavet,
                 den førstefødte fra de døde,
                 så han i ett og alt kan være den fremste.

Men man leser jo skriften som man selv vil, for oss har det liten betydning for hvordan vi forstår eller misforstår ordet, for det står det mer om i 2.Tim.3.16-17, og så kommer det jo an på hvordan hver enkelt oppfatter v17 om hvilket menneske som tilhører Gud? – for meg er det bestandig hans enbårne sønn fordi det i 1.Tim.2.5 nevnes at det skal være en mellommann mellom Gud og mennesker og at det er Kristus, hvilket også Paulus skriver om hvordan vil foregå (1.Kor.15. 22-28). 

Trøstende ord til de bortførte... Esek.11.19-20:  Jeg gir dem et annet hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dem. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dem et kjøtthjerte i stedet, slik at de kan følge mine forskrifter, holde fast ved mine lover og leve etter dem. De skal være mitt folk, og jeg skal være deres Gud. 

(Refr. Esek.37)

https://forskning.no/religion/teologien-oppsto-da-bibelen-ble-uforstaelig/833476

Noe mer håndgripelig blir det kanskje når man begynner å se tegn som minner om det som står i skriften, denne er virkelig interessant og handler kanskje også til slutt om hjernekapasitet? Men en smart måte å lære oss mennesker til å utnytte teknologien som har kommet på en bedre måte til å gi oss matauk i form av større avlinger?

https://www.youtube.com/watch?v=bqEZFtrCt8I

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere