Verdidebatt

Ubalanse fra Kirkerådet?

På kirkemøter i Dnk snakkes det ofte om viktigheten av å bygge ENHET i tider der meningsmangfoldet er stort, og polariseringen tydelig. Hvorfor reklameres det da for Pride, på Facebook for Dnk?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Naturlig nok, er det sikkert tusenvis av medlemmer i Dnk som reagerer negativt på at Pride-reklame blir innbakt i utlegging av bibeltekster, slik vi fikk erfare det denne uken.  I fjor vaiet regnbueflagget med et «Happy Pride» på samme facebook-profil, -på et nettsted som skal inkludere og respektere alle medlemmer i Dnk. Det finnes ingen spor av kritiske innvendinger. Bare ett syn blir presentert. Finnes det ikke to syn både på ekteskapet og på Pride i Dnk? Her er en påfallende ubalanse.

I løpet av de siste par årene, er det i media forøvrig delt mye viktig og nyttig informasjon om normløsheten og overgrepene som skjer mot identitetsdanning hos barn og unge i kjølevannet av den kjønnsnøytrale ideologien som forfektes av Pride og Foreningen Fri. (Se "samlivsbanken.no" eller "transinfo.no")  Kunnskap er viktig, men følelser ser fremdeles ut til å trumfe også Dnk i deres forståelse av den samme ideologien. Kan det ligne maktarroganse at bare ett syn på Pride, blir fremmet på denne profilen?

Jeg er selv en av flere administratorer på  Facebook-profilen til vår egen menighet. Der har staben, såvidt jeg vet, likt syn som meg på Pride og Foreningen Fri. Det ville vært fristende å publisere kritiske innvendinger mot den kjønnsnøytrale ideologien der. Men vil lar selvfølgelig være. Vi skriver ingenting om Pride og den politiske interesseorganisasjonen Fri. Hvorfor? -Av respekt for meningsmangfoldet, av hensyn til at dette er et betent tema, og for å bygge enhet i stedet for polarisering i vår lokale menighet. Det finnes nok av arenaer der vi får «rendyrke» våre standpunkt mht slike politiske ideologier. Det finnes egne Facebook-grupper, organisasjoner, og fellesskap der vi kan oppleve det meningsfullt å dele innsikt med likesinnede. Det er bra, for ytringsfrihet er viktig. Men det finnes fellesarenaer i DnK der vi nettopp av visdom bør heie fram det vi kan enes om, og det som «nærer og styrker det kristne livet i menigheten» slik vår felles målsetting er for alt virke i Dnk. Vi kan ellers på gode måter verne om menneskeverd og motarbeide diskriminering, uten å heie fram kontroversielle interesseorganisasjoner eller bevegelser.

Kirkerådet oppmuntrer oss som menigheter, til å være på nett. De er også ansvarlige for det som publiseres på Facebook for Dnk. Vil Kirkerådet med sin skjeve fremstilling i hva som er «verdig og rett» i disse Pride-tider,  med dette statuere et eksempel for alle oss andre som jobber med kirken på nett? Vil de virkelig anbefale at alle menigheter bruker Fb-profilen til å ytre staben sin mening om den radikale kjønnsideologien? Vil ikke det ligne mer på maktarroganse, enn på enhetsbygging?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt