Verdidebatt

VILLEDENDE OM FRI OG ÅPEN FOLKEKIRKE.

Trump ble nylig rasende etter at Twitter utstyrte et av hans utspill med en advarsel om at den var villedende. Twitter følger altså med og faktasjekker meldinger. Også Vårt Lands Verdidebatt har retningslinjer for innlegg, Jeg mener Tor Andreas Undheims innlegg, “Hva med Pride?” 28.mai, er et grovt brudd på disse retningslinjene når det gjelder påstander om FRI og Åpen Folkekirke.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Han  spør: "Men hva er så Pride." Og han sier  korrekt: "Bak disse arrangementene står organisasjonen "Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold."Men så trekker han en konklusjon bare basert på navnet FRI: " Kort sagt er alt fritt når det gjelder seksualitet. Det sjette bud er med andre ord fjerna." Hvis en sjekker FRIs hjemmeside står det: "FRI mener: Seksuell orientering, kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk skal ikke ha innvirkning på hvilke rettigheter man har som menneske. FRI mener at alle skal ha like rettigheter, plikter og beskyttelse i tråd med menneskerettighetene." Undheims utsagn er derfor en grovt diskrimerende karakteristikk av hva FRI står for. Innlegget "fordreier og karikerer andres synspunkter."

Men Undheim stanser ikke med sin karikering av FRI, han fortsetter: “Så er spørsmålet, seier Bibelen noe om dette? Les for eksempel Judasbrev eller/og Peters andre brev, 2 Pet 2. Der advarer Peter først mot falske lærere og i vers 6 "byene Sodoma og Gomorra la han i aske og dømte dem til ødeleggelse". Men då er jo konklusjonen klar: Åpen Folkekirke står for sodomiske tilstander.”

Undheim har overhodet ikke nevnt Åpen Folkekirke tidligere i innlegget eller hva organisasjonen  står for. Å bruke uttrykket “sodomiske tilstander,”antakelig om Åpen Folkekirkes  forsvar for likekjønnet ekteskap er  en grov karikatur og direkte fornærende for dem det gjelder. Dessuten er det brudd på retningslinjene om at innlegg “må være argumenterende og påstander må belegges.”

Det kan ikke være tvil om at Undheim med dette innlegget bryter grovt med retningslinjene for Verdidebatt. Men det er ikke bare Undheim som er problemet.  Debattredaksjonen  I Vårt land har et selvstendig ansvar for at dette innlegget er publisert. Det heter i redegjørelsen for retningslinjene for Verdidebatt: “Artikkelen kan slettes helt eller delvis når den i sitt vesen er feilaktig på en måte Vårt Land har ansvar for eller på andre måter er brudd på retningslinjene for verdidebatt.no.”

Jeg forventer derfor at redaksjonen for Verdidebatt beklager at innlegget er publisert, og enten ber Undheim komme med en ny versjon  som holder seg innenfor retningslinjene, eller sletter det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt