Carl Wilhelm Leo

19

Kunsten å se den daglige splinten i Donald Trumps øye.

I jakten på hva som kan utnyttes negativt i media om Donald Trump til dagens forkynnelse har Vårt Land i dag valgt en lederartikkel som ser på hva som kan utdypes som negativt i Donald Trumps bruk av Twitter. I dag sogar med store tall fra Toronto Star.Under den megetsigende tittel: "Sivilisasjon og barbari" slik at ingen skal tro at Vårt Land vakler i den ensidige kampanjen mot USA`s president.

Publisert: 29. mai 2020

Dagens tekst går som en hyllest til Twitter som har gitt seg til å mekke på twittermeldingene fra Donald Trump og ser seg kompetent til å avgjøre hvordan innholdet i en twittermelding egentlig burde være, avgjøre hva som er fakta. Ingen lett oppgave..

Her passer det fint å få med hva tegnutleggerne i Toronto Star har funnet ut og ivrig deltar i hetsen mot Donald Trump.

Disse regnemestere har i all sin visdom kommet frem til at Donald Trump pr. 5. mai har kommet med 5276 direkte villedende uttalelser i sin presidentperiode. Dette er jo glimrende stoff for enkelte aviser - og NRK som overgår de aller fleste med å fortelle at NRK i rollen som statskringkasting og "limet i samfunnet" er nødt til å gå bort fra objektiv nyhetsformidling og dekning av Donald Trump slik at dekningen blir slik den burde være.

NRK`s styreformann slår også om seg med store tall og  kan fortelle seerne at mange av de ca. 60.000.000 menneskene som stemte på Donald Trump er farlige folk. 

Så vet vi det fra faglig hold. Adm.direktør sitter ved siden av som garantist.

Her kan man selv nyte hvordan en nasjonal kringkasting  og media i Norge bør drives av fagfolk; Forøvrig en av de bedre fra NRK.

https://www.youtube.com/watch?v=qykIi2tcoRY&feature=emb_logo

Vedrørende Twitter og Facebook; temaet om Facebooks rolle har vært oppe til høring i Senatet. Mye ligger på YouTube - jeg vedlegger en video med høydepunktene fra denne høringen.

   https://www.youtube.com/watch?v=vEYfOK9upHs

Zuckerberg vil ikke at Facebook skal ha rollen som en avis - med de forpliktelser det medfører. 

Spørsmålet er da om twitter og Facebook er en avis eller et kommunikasjonssystem hvor folk i ytringsfrihetens navn kan formidle sine tanker fritt?

I fall Twitter er kommunikasjon så ville det bli som om telefonselskapet griper inn i samtalen for å drive sjekk på hva som sies. Er det ønskelig?

Heldigvis er vi ikke kommet så langt foreløpig. Men det er liten tvil om at ytringsfriheten i dag er under angrep. 


4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere