Reidar Holtet

21

Spørsmål til Morten Andreassen

De siste par ukene har det vært en grenseløs ordflom fra Morten Andreassens side på verdidebatt.no angående evolusjon og Intelligent Design. Han viser ingen respekt for sine motdebattanter.

Publisert: 29. mar 2020

Morten Andreassen har i sine mange innlegg så mange trykkfeil/skrivefeil, at det er grunn til å spørre om innholdet i hans belæringer er like full av feil. Det er uansett ikke tillitvekkende når det dreier seg om eksakt vitenskap. Han har dessuten kommet med meget sterke påstander om evolusjonsteoriens vitenskapelige fortreffelighet og Intelligent Design's tilsvarende dumskap. Andre har visst ikke greie på noen verdens ting. 

Der Intelligent Design har undring over livets tilblivelse og kompleksitet, og en åpenhet som er karakteristisk for all seriøs forskning, der slår Morten Andreassen døra igjen for muligheten for en skaper. Han kutter altså allerede i utgangspunktet ut den ene av to muligheter, at enten er alt blitt til av seg selv, eller det står en skaper bak. Det mener han er den eneste vitenskapelige tilnærming. Det er ganske spesielt og svært uvitenskapelig etter min mening. Han har svart på direkte spørsmål fra andre at han er ateist, og det er selvsagt helt greit, men du verden for et strev for å underbygge sin egen sterke tro på det umulige.

Det ser ikke ut til å være grenser for hans eget selvbilde og vitenskapelige innsikt, han vet og kan visst alt, side opp og side ned i det uendelige. På den bakgrunn vil jeg stille ham to spørsmål som det derfor burde være enkelt for ham å svare på.

Det første spørsmål er egentlig et ja/nei-spørsmål. Det andre krever en nøyaktig beskrivelse ut fra hans enorme kunnskap om evolusjon og sterke tro på at ting blir til av seg selv ut av intet:

1.   Ser du at din ateisme begrenser din vitenskapelige tilnærming?

2.   Hvordan ble det første liv til?

Reidar Holtet

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere