Morten Andreassen

35

Intelligent design og DNA av 19.mars 2020

Dette er et forsøk på dele opp de trådene Asbjørn Lund legger frem i sin post her http://www.verdidebatt.no/innlegg/11753993-svar-til-intelligent-design-og-dna

Publisert: 20. mar 2020

1)ATP-motor og flageller

Dette kan enklest vises til rettssaken i Dover. Kenneth Miller som btw, er kristen selv forklarer her 

Ellers har du hundrevis av bøker og tusenvis at forskningspublikasjoner på tema her.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/search/all/?term=ATPase+evolution

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/search/all/?term=flagellum+evolution


2)1000 Ph.d forskere

a.Dette er en liste av mye juks og bedrag. En rekke personer på listen har blitt oppsøkt. De viste ikke at de var på listen og de benekter at de stod inne for det listen stod for.

b.Bare er brøkdel av de på listen som er relatert til biologi. (De står ikke der pga vitenskapelig overbevisning, men snarere religiøse)

c.Det finnes også en liste over vitenskapsfolk (over 1700 personer). Der bare de som heter ”Steve” eller varianter av det som kan skrive seg på.

3)Tasting på tastatur er ikke direkte analog til biologiske system. 

Men om du tar vare på de bokstavene som er korrekt vil du raskt finne ut at en hver tekst er mulig. Dette er en ståman på samme nivå som mange andre stråmenn dere kommer med. f.eks at alt er tilfeldig, noe ingen mener inkluderte ikke dere selv.

4)Bevis ønskes

Det er en kjensgjerning av det ropes om bevis i bøtter å spann, men BARE for de som støtter vitenskapen. Kreasjonister, Intelligent design, irredusible complexity, osv har ikke behov for å komme med beviser. Ta for eks ATP-motor og flagellen.

For info om økning DNA les, om duplikasjon, transposable elementer, endogene retrovirus osv.

5)Mobbing

Jeg mobber ikke religion, jeg mobber heller ikke person. Jeg påpeker feil i argument, resonnement og konklusjon. Om det oppfattes som mobbing tyder på at noe er feil hos mottaker og at saken har helt annen følelsesmessige tilkobling enn den burde. Er man så følelsesmessig engasjert at man ikke tåler at argumentene får en kritisk gjennomgang er du heller ikke objektiv i din sak.

6) Irreducible complexity

Forkjemperne av irreducible complexity valgte å rømme senen allerede før rettsaken i Dover var ferdig (og etterlot Behe alene i ilden). Når dommen var falt var også strategien til endret og IC var en parentes. ”irreducible complexity” gir ca 200 treff for det siste året, da inkludere det også ”debunking” og ikke relaterte treff.

7)Extended Evolutionary Synthesis

Du vet at disse personene er 100% på vitenskapens siden støtter evolusjon full ut og avviser alle former for kreasjonisme og design. Hvorfor i alle dager trekker du frem disse ? Det er jo direkte villedende ( og uredelig) å trekke frem noen som er totalt i mot ditt synspunkt og at på til er 100% i tråd med motparten. Dette er ikke å skyte seg selv i foten, dette treffer mye høyere opp.

8)Lærebøker

At lærebøker har vært uforandret i 30år var ikke argument for absolutt sannhet, det var et argument for at det burde vært mulig å fange opp informasjonen i løpet av såpass lang tid. Altså uvitenhet er ikke et alternativ.

9)Ulv til hund

Hva er poenget med å trekke frem fysisk styrke ?

Hvorfor ikke også trekke frem evnen til å koke kaffe ?

Forbedringene er kanskje NETTOPP i IKKE å være så fysisk sterke. Har du tenkt på det ? Har du tenkt hvilke seleksjoner som gjøres gjennom alv av hunder ? Påstår du at man kommer lengre og lengre unna intensjonen ?

Kostnadene med alv er i mange tilfeller svært store, men det vil ikke si at alv ikke fungerer. Du kan gjennom arv få klare forbedringer av de egenskaper man selekterer for. Dette er jeg ganske sikker på du også mener så jeg forstår ikke hvorfor du prøver å motsi meg her.

10)Degenerer

Når egenskaper som ikke lengre er nødvendig blir borte heter det tilpasning. Det er evolusjon på akkurat samme måte som alt annet.

At du ønsker å sette et annet ord på det blir din greie. Organismen har tilpasset seg gjennom helt vanlige prosesser. Vi finner tilsvarende hos oss mennesker i f,eks vitamin c genet. Og nei, det har ingenting med syndefallet eller oss mennesker å gjøre. Denne hendelsen har vi fått nedarvet i vårt DNA lenge før vi var mennesker slik i dag. Dette vet vi pga at både vi og sjimpansen har akkurat samme mutasjon på akkurat samme plass. Vi har med andre ord begge arvet den fra vår felles stamfar.

11)Sanford

Det har mye med jordas alder å gjøre, han mener at mennesket diversitet er et resultat av noen tusen års levetid. Det er ABSURD. Det virkelige tallet er at mennesket som organisme ikke bare har levd betydelig lengre, men vårt DNA har historie gjennom arv fra tidens morgen (bokstavelig talt). Så vårt DNA er ekstremt mye eldre enn vi som art er.

12)Covid-19 virus

Du mistet poenget med henvising til virus. Er det ikke fallitterklæring å mene at mennesket er så fantastisk designet med DNA som ikke kan være annet enn et gudommelig molekyl, skal bli kapret av bitte små komponentene som ikke engang inneholder DNA. Det er ikke bra design om jeg må si det selv. Det nytter ikke hvor mange milliarder km man påstår det menneskelige DNA er, når hele greie faller sammen av noe som ikke en gang inneholder DNA.

13)Hva gjør menneskelig immunsystem, som husker alle tidligere angrep?

Ja, hva er det ? Du skjønner, dette veit man noe om. Og det korte svaret er NY GENETSK INFORMASJON. Og som attpåtil er fordelaktig.

Akkurat det du/dere benekter eksisterer.

Tenk på det når noen blir friske, det er fordelaktige mutasjoner !

Ganske ironisk, ikke sant ?
2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere