Reidar Holtet

21

Hans Morten Haugen og okkupasjon

Okkupasjons-boikott er ikke Israel-boikott sier Hans Morten Haugen i et innlegg for noe dager siden. Jeg har ofte undret meg over hans iver etter å angripe jødestaten og Israel. Hva vil han med det?

Publisert: 11. mar 2020

Denne gangen prøver han å unnskylde seg med at det er boikott av alle som bedriver okkupasjon han mener. De som har fulgt med på hans skriverier over tid har måttet merke seg at det er Israel han snakker om, og som han stadig angriper. Som medlem av Sabeels venner har han ikke lagt skjul på det tidligere, men nå er det visst om å gjøre å være smart og ikke være så tydelig. Derfor sier han nå at det gjelder ikke boikott av Israel. Neida, nå gjelder det plutselig alle stater som okkuperer andres landområder. Dette er nytale i Orwellsk betydning. 

Har han noen gang hevet sin røst og forlangt boikott av varer og tjenester fra eksempelvis Kina eller Russland eller Kypros eller Vest-Sahara? Jeg har ikke sett det. Han er ikke troverdig. Han er, etter alle sine innlegg for øvrig, egentlig ute etter å anklage Israel. Hele tiden. Hans forsøk på å alminneliggjøre sine boikott-forslag, og si at det ikke gjelder Israel-boikott er skalkeskjul for hans aversjon mot Israel og jødenes eneste fristed på jord. Er denne lille landstripen som de har tilkjempet seg på helt lovlig vis noe å misunne dette prøvede folk? Jeg undres over hans stadige angrep, og over at han ikke er mer oppegående på historie og folkerett.

Reidar Holtet

4 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere