Kjersti Aspheim

Miljøaktivist
66

Svar til Mestad - kristent miljøengasjement

Bevisstheten om å ta vare på skaperverket er kanskje stort blant kristne slik Ragnhild Mestad skriver i sitt innlegg. Likevel kan jeg ikke si annet enn at denne gruppen har vært lite representert på barrikadene for klima og miljøtiltak. Det kan komme av manglende interesse hos KrF for å prioritere de samfunnsendringene som må til i Norge. Klimaendringer er nemlig ikke noe som bare skjer langt borte, det skjer også her, nå!

Publisert: 21. feb 2020

Det er ikke kirken som har vært uklar i sine uttalelser, biskopene har gang på gang formidlet sin bekymring. Det er enighet om at noe må gjøres.

Det er mulig endringene som må gjøres er så store at man ikke treffer folk hjemme. Man har mer enn nok med familie, jobb og det tradisjonelle arbeidet i menigheten.

Mulig det har sammenheng med at det som kjennetegner det tradisjonelle menighetsarbeidet er veldig fjernt fra miljøorganisasjoner og andre logiske samarbeidspartnere. Det blir med den gode tanken.

Man har kanskje ikke vært så gode til å strekke hender over den kulturelle kløften mellom en organisasjon for troende, og folk utenfor. De som velger å bruke tiden sin på andre ting.


Nå sier jeg ikke at kristen tro er til hinder for miljuøaktivisme. De mest dedikerte aktivistene jeg vet om er også de mest dedikerte kristne jeg har møtt, og miljuøaktivisme er for dem å følg Guds vilje, ikke jordiske lover.

Det er likevel et kulturelt hav mellom disse brennende aktivistene, og tradisjonell kristen kulturarv og sedvane.

Jeg oppfordrer sterkt til ikke bare å se på miljøarbeid på noe som skal redde verden langt borte, det handler vel så mye om hva vi gjør her, nå.


La oss stå hånd i hånd for en trygg fremtid for alle.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere