Kjellrun Marie Sonefeldt

238

Svar til Daniel Krussand.

Apostlene døpte. Mener du at barna deres måtte bli troende før de ble døpt? Forøvrig. Den Høyeste kaller uavhengig hvilket dåpssyn en har.

Publisert: 10. feb 2020

Det vi vet om dåpen i kirkehistorien, er at voksendåp med hel neddykkelse  og spedbarndåp fulgtes ad opp gjennom århundrene ,etter hvert som kristendommen hadde vekkelse med seg og erobret land etter land. I Nidarosdomen og andre gamle stenkirker står det dåpsfont for hel neddykkelse av spedbarn. Der de er i bruk, ligger et pent utsmykket fat over åpningen. Rimeligvis ble det problemer etter hvert som Kirken etablerte seg i land med kulde, snø og is, så løsningen med overøsing tvang seg frem.

Men hvor er kilden til at barnedåpen ble som en inngangsportal til Kirken?

Jeg har ikke observert at historikere har gravd på det, så jeg tillater meg å tenke høyt.

Det var jødekristne som grunnla de første kristne menigheter. Søndag ble sabbat. Alle hadde dåpsbefalingen I friskt mine. Dåpen måtte med. Jødene var vant med omskjærelsen på den åttende dag, så det var naturlig for dem å inkludere spedbarnet i dåpsseremonien.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere