Carl Wilhelm Leo

19

De Intellektuelle og Samfunnet.

Hilde Løvdal Stephens skriver 22.januar om den "evangelikale populismen" i USA og de kristne som står opp for president Donald Trump.

Publisert: 27. jan 2020

Hun skriver:

quote

"Evangelicals for Trump er typisk for det Michael Lindsay beskriver som den «populistiske formen» for evangelikal kultur. Den er en massebevegelse som opererer med dikotomier (oss mot dem) og appellerer til «folk flest». Christianity Today og akademikere som John Fea representerer den kosmopolitiske formen som finnes blant den intellektuelle eliten, og som er mer komfortabel med et pluralistisk samfunn."

close quote

President Trump snakker av og til i hard klartekst for å få en reaksjon, og han får den ønskede ensidig negative reaksjonen hver gang fra media og politiske  eksperter fra venstresiden.

Men i dag får også Gud negative reaksjoner fordi han skapte to kjønn , han og hun , og foreskriver i Skriften heteroseksualitet .

Det er i dag stemplet som "hate speech" .

Da blir begrepet den "evangelikale populismen" noe uklart.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere