Kjellrun Marie Sonefeldt

238

Jødedommen om straff etter døden

Overrabbiner,professor David Simonsen (1853-1932) skriver i Efterskrift i Jødiske eventyr og legender.Borgen Billigbøger 54.

Publisert: 6. jan 2020

"Men jeg har allerede tidligere bemærket,at de alminnelige forestillinger om et helvede aldeles ikke falder sammen med med den jødiske opfattelse af det det hebraiske Gehinnom som et straffested.Allerede det at,straffen helt hviler på den syvende dag og højst varer12 måneder,viser forskjellen."

Ettersom jødedommen er bestandig er det nærliggende å tro,at denne lære var det Jesus vokste opp med.

Martin Buber var jøde i det jiddiske miljøet i HviteRussland. Han ble en kristen  og etterhvert også kristen teolog Han er for mange blitt en bro mellom jødedom og kristendom.Han ble forfatter av boken Die Erzalungen der Chassidim.Zurich 1949.

Filosofen Aasmund Brynildsen og Karin Bang har gitt ut bruddstykker av denne boken på Aschehoug Forlag i 1970.

Det mer enn skimtes at jødedommen innbefatter gjenfødelseslæren. Det får en til å tenke på ord om straff til evig tid i NT. Menes det at livet er evig gjennom reinkarnasjon,hvis en trenger en ny nådetid?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere