Greta Aune Jotun

197

Mange uttalelser tyder på at en del mennesker ikke ønsker at noen skal bli fri homofile følelser

Å ikke få leve et vanlig familieliv, å måtte låne en (annens) mann eller kvinne for å få barn, eller "kjøpe" en surrogatmor, kan umulig være noen ønskesituasjon. Så hvorfor er så mange imot å søke hjelp eller at andre søker hjelp?

Publisert: 14. nov 2019


Kommentar til Joanna Bjergas innlegg "Den eneste du skal og kan omvende, er deg selv". 

I innlegget siterte Bjerga Olav Øygard: "I går kveld så jeg debatten på NRK om konverteringsterapi. Det er altså snakk om at kristen sjelesorg skal være terapi slik at homofile mennesker blir heterofile. Men kristen sjelesorg er ikke terapi. Det hører ikke hjemme i sjelesorgen å ha et prosjekt om å endre menneskers følelser. Det hører med til kristen sjelesorg å be for dem som ber oss om det, men å endre følelser og drifter, hører ikke med til sjelesorgen. Ordet konvertering handler om skifte av religiøs tro. I noen sammenhenger kaller vi gjerne det for omvendelse. Og det er noe helt annet". (Sitatet var hentet fra en Facebook-kommentar). Bjerga skrev så følgende: Nettopp.

Jeg er dypt uenig i et par utsagn i sitatet. Først: "Men kristen sjelesorg er ikke terapi". Jo, kristen sjelesorg er også terapi. Om terapi "etter fagboka" ikke omfatter sjelesorg, er sjelesorg like fullt terapi. Et menneske som i sjelesorgsamtale tar imot veiledning og forbønn som hjelper han/henne til et bedre liv, vil virke pleiende på både ånd, sjel og kropp. Sitat av Øygard: " - men å endre følelser og drifter, hører ikke med til sjelesorgen"Jo, så absolutt! - hvis noen oppsøker en kristen forsamling - og ber om råd og forbønn fordi de ønsker å endre følelser på villspor, så er dette også sjelesorg, selvsagt er det så. Det handler jo om sjelslivet!

Hvorfor skal ikke homofile/lesbiske få lov til å bestemme selv hvem de vil søke hjelp hos, og hva de søker hjelp for, uten at utenforstående skal blande seg inn i det og til alt overmål - kreve et lovbestemt forbud?! I blant lurer jeg på om en del mennesker, homofile og andre, ikke ønsker at noen skal bli fri homofile følelser. For det er faktisk mulig å bli fri. Det har jeg sett noen bli. Ifølge vantro mennesker er dette umulig, men for Gud er ingen ting umulig. Det tror vel også Bjerga, om hun tror på Guds Ord/Kristus? 

Det er synd at så få vil stå frem og fortelle om slike helbredelser. Det kan også skyldes ubehagelige erfaringer med homoaktivister som snakker nedsettende om de som tror og ønsker noe annet enn dem.

Bjerga skrev også: "Noen kristne påstår at Gud «ikke liker homofili»". Om noen har sagt det, er det ikke en påstand, Bjerga, det er en mild omskrivning av Guds eget ord.

Det som selvsagt er forkastelig, er om noen "tauer inn" homofile og tvinger dem til noe de ikke ønsker. Men hvordan skal man effektuere et forbud? Installere overvåkningsutstyr i alle kristne sammenhenger? Jo takk, man vet hvordan et diktatur fungerer . . .  

Mange tror homofili er medfødt. I boken "Sju spor til skeivhet" (e-bok, nylig utgitt), får leserne møte sju mennesker med andre fortellinger enn de "folk flest" har blitt fortalt de skal tro på.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere