Verdidebatt

Har Darwins teori havarert?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ref Vårt Lands artikkel 23. okt. 2019: «Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design». Peter Robinson , Hoover Institution, har samlet herrene professor David Berlinsky, David Gelernter og Stephen Meyer til en samtale om det nyeste man har funnet frem til omkring vår alles opprinnelse. Jeg er redd det ser svart ut for Darwin og hans brave tilhengere.

Deltakerne i diskusjonen har satt spørsmålstegn ved Darwins lære: David Berlinsky «The Deniable Darwin», Stephen Meyer «Darwin's Doubt» og David Gelernter «Giving up Darwin».

Har Darwin klart å kjøre vitenskapen inn i en blindgate? Så ettertrykkelig at store deler innen akademia går til ytterligheter for forsvare Darwins teori?

Ikke så rart da mange har holdt foredrag og undervist om Darwin , hele undervisningssektoren har formidlet Darwin som om det siste ord er sagt om artenes opprinnelse.

Det er ingen umulighet at man snart kan gå inn i genmaterialet til en fugl og f.eks. bare endre fargene på tre fjær via et komplisert matematisk inngrep. Resten av fjærkreet forblir som før. Selv om det ikke ble til «fem høns», så ville noe slikt forkaste alle teorier om tilfeldighetenes spill.

Darwins teori passet godt inn i det man regnet som vitenskap og Darwin tilfredsstilte kravet til å ha en god forklaring. Darwin hadde selvfølgelig ikke tilgang til den informasjon vi har i dag , og følgelig passet mye inn i det de visste dengang. Allikevel er det forbløffende at teorien har holdt stand til dags dato.

Det er nok å bla bakover fra den gang Verdidebatt hadde kommentarfelt - det ble ikke spart på kruttet til Darwins forsvar. Begynner det å røyne på? Her er intervjuet/samtalen som nok blir vanskelig å argumentere mot:

Vi får oppsummert hva vi vet - og aner hvor uendelig mye vi IKKE vet.

David Gelernters artikkel "Giving up Darwin " ligger på nett for den interesserte:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt