Verdidebatt

Haugland Byfugliens etterfølger - den nye preses.

Jeg ønsker meg en ny biskop, som blant mange andre gode saker, også fremmer disse. Jeg vil også oppfordre de kristne dagsavisene Vårt Land og Dagen og deres ansvarlige redaktører Bjørn Kristoffer Bore og Vebjørn Selbekk, til å stille seg bak dette og aktivt arbeide for at en slik kandidat vinner frem.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den nye biskopen må forkynne frelse og nåde for alle mennesker som tar imot budskapet om Jesus Kristus - guds sønn, han som døde for våre synder.Dette må forkynnes for alle mennesker over hele verden , og til alle kulturer.

Den nye biskopen må forkynne klart om livets to utganger - himmel og fortapelse/helvete, slik bibelen tydelig taler om.

Den nye biskopen må, med utestemme når det er nødvendig, oppfordre landets politikere til å vedta en ny livsvernslov, dvs retten til liv fra unnfangelse til naturlig død, og aktivt avvise og motarbeide dagens abortlov med alle dens negative konsekvenser for land og folk.

Den nye biskopen må oppfordre til ærlige samtaler om livet, menneskelivets ukrenkelighet og alle livets utfordringer.

Den nye biskopen må aktivt og offentlig motarbeide retten til å frata barn en far eller mor  ved f,eks kunstig inseminasjon og surrogati . Dagens lovverk og praksis er i strid med barnets beste og FN`s barnekonvensjon.

Den nye biskopen må offentlig  utfordre "kjønnsindustrien", som blant annet vil fjerne den gudeskapte kjønnspolariteten - Mann og Kvinne, og som f,eks vil tillate at barn skal kunne få utført irreversible kjønnskorrigerende inngrep.

Den nye biskopen må avvise likekjønnet ekteskap i kirkelig regi som synd, og mane til fortsatt kamp mot den nye ekteskapsloven. Dette er i samsvar med både historisk tradisjon og velbegrunnet teologisk forståelse - i likhet med de aller fleste av verdens kirkesamfunn.

Den nye biskopen må oppfordre til kamp for fastleger og helsepersonell som ønsker å praktisere etter sin samvittighet i enkelte svært viktige samvittighetsspørsmål.

Den nye biskopen må oppfordre til bekjempelse av alle undertrykkende politiske regimer, uansett politisk farge og ideologisk fundament.

Den nye biskopen må støtte trygghet og stabilitet for staten Israel og det jødiske folk og å støtte palestina-arabere som vil inngå varig forpliktende fred med Israel.

Den nye biskopen må oppfordre til bærekraftig forvaltning av naturens ressurser.

Den nye biskopen bør oppfordre til totalavhold fra alkohol i solidaritet med alle verdens ofre for en kynisk alkoholindustri.

Den nye biskopen må være en mann.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt