Verdidebatt

Norsk olje og gass – en del av løsningen

For å imøtekomme klimautfordringene er det en selvfølge at vi skal produsere olje og gass.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Unge Høyre er på ville veier i klimadebatten når de signaliserer en nedleggelse av olje- og gassnæringen for å imøtekomme klimautfordringene. Det er ikke riktig vei å gå. Vi kan ikke legge ned Norges desidert mest lønnsomme næring, når vi er avhengig av olje og gass for å opprettholde dagens energibehov, sett ut i fra økt befolkningsvekst på jordkloden.

Utslippene fra norsk sokkel har 50 % lavere utslipp enn resten av produksjonslandene. Norsk gass sørger for at Storbritannia kutter sine utslipp. Norsk gass er også en del av planen for Tyskland, og Die Grünen, MDGs søsterparti i Tyskland sier selv at gass er en premissleverandør for å kutte de europeiske utslippene på sikt. Samtidig som EU sanksjonerer mot Russland og Nord Stream 2 står en usikker tid i møte, må norsk olje- og gassproduksjon være en del av løsningen på utfasingen av kullnæringen i Øst-Europa.

Vi må også tenke i nye baner for å løse klimautfordringene. Det betyr å ta i bruk energikilder som skaper debatt. Kjernekraft er en del av løsningen på problemet. En særdeles effektiv energikilde som kan gi kan mange husstander strøm, uten å ta i bruk energikilder som kull. Det er også en selvfølge at vi må bruke våre naturressurser på best mulig måte. Derfor må vi utnytte våre vann- og vindkraftressurser.

Vi må heller se på olje og gass som en del av løsningen på problemet. Det er en sentral faktor for at vi skal klare å kutte utslippene i fremtiden og løse fremtidige klimaavtaler. Det burde Unge Høyre også forstå.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt