Oddbjørn Johannessen

192

Barn og demoner

TV Visjon Norge, ved ansvarlig redaktør Jan Hanvold, er blitt politianmeldt for å ha tillatt den amerikanske «profeten» Rich Vera å oppfordre til demonutdrivelser på barn i en preken i Senterkirken i Hokksund 16. mai. Det er Anders Torp som har levert anmeldelsen.

Publisert: 29. mai 2019

Denne saken har fått en god del medieoppmerksomhet, bl.a. ved store oppslag i avisene Dagen og Dagsavisen, samt i Fri tanke. En NTB-artikkel er dessuten delt av en rekke medier. Også Islands største avis, Morgunblaðið, har omtalt saken. 

Den delen av Rich Veras preken som omhandlet barn og demoner, varte i rundt 25 minutter. Han argumenterte der, ved hjelp av et knippe bibelsitater – og med eksempler på kriminelle handlinger begått av barn i USA – for at barn kunne være besatt av demoner som det var nødvendig å kaste ut.

Jan Hanvold har flere ganger uttalt at barn ikke kan være besatt av demoner – og at det følgelig heller ikke er aktuelt å drive demoner ut av barn. Han har likevel ikke vært villig til å ta avstand fra Veras forkynnelse overfor de mediene som har kontaktet ham, angivelig fordi anmeldelsen kommer fra en «useriøs avhopper».

Rich Vera har i prekener han har lagt ut på Facebook etter det siste Norges-besøket, sagt at han valgte helt bevisst å snakke om demonutdrivelser på barn i møtet den 16. mai. Og da han var gjest hos Sid Roth i det kjente TV-programmet «It’s Supernatural» et par dager etter at han hadde vendt hjem, understreket han at dette var planlagt. Der harselerte han også over det oppstusset talen hans hadde vakt i Norge, bl.a. ved å ta fram mobiltelefonen og vise fram en artikkel jeg hadde skrevet om saken i Dagen.

Den nevnte artikkelen min skapte litt debatt, og i kommentarfeltet engasjerte Rudi Wara seg med et sterkt forsvar for Rich Veras synspunkter på barn og demoner. Dette er interessant, fordi Wara er inspektør og lærer ved Visjon Norges bibelskole.

Hva mener egentlig Visjon Norge om barn og demoner når Hanvold og Wara formulerer seg så motstridende – og når Hanvold nekter å uttale seg direkte om Veras forkynnelse?  Han har imidlertid sørget for å slette opptaket av det aktuelle møtet, så han har kanskje innsett hvilken oppsikt det kunne vekke.  Nå viser det seg at det er vanskelig å fjerne alle spor. Andre har tatt vare på opptaket.

Hva mener kristenledere ellers om barn og demoner?

6 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere