Trond Wathne Tveiten

47

Systemet må endres.

Vi trenger ikke mer av det som er problemet for å løse problemet.

Publisert: 21. mai 2019

Det er faktisk vi som skal drifte dette landet, skriver Andrea Øyen i NRK ytring når hun skal forsvare landets unge bilister. Som kollega i samme yrke forstår jeg hennes frustrasjon. Å jobbe på tider av døgnet der andre har fri er en utfordring, men der skilles våre veier. Mer av det samme vil ikke løse fremtidens problemer.

Kollektivtrafikken er ikke optimal, og på kveld, natt, i ferier og helger er dette en stor utfordring for de fleste. Spesielt de av oss som skal drifte landet. Selv bor jeg et stykke fra sentrum i Bergen, noe som gjør at jeg blitt veldig vant med å gå og dermed komme utrolig sent hjem fra jobb. Noen ganger skulle jeg selv ønske at jeg hadde bil, men jeg har slått tanken fra meg.

Jeg er også en av dem som er med å bygge Norge, men jeg ønsker ikke å bygge et Norge der vi får enda flere biler på veiene som forurenser. Derfor har jeg valgt å kjempe for et parti som ønsker økt satsing på kollektivtransport, lavere pris og flere avganger.

Andrea skriver blant annet dette om bussene: På dagen kommer de ikke på tiden. I rushtrafikken er det like mye kø for bussene som for alle andre.

Jeg er enig i den påstanden, og det er akkurat derfor vi trenger et parti som MDG. Vi ønsker å redusere dagens trafikk og heller finne hyppige og billige kollektivløsninger. For dagens kø inn til sentrum blir ikke mindre av at det legges bedre til rette for bilkjøring.

MDG har i byråd kjempet for en radikal og god miljøpolitikk for folk flest, og resultatene er positive. Det betyr ikke at vi skal stoppe, at målet er nådd, eller at det ikke er en lang vei å gå. Privatbilismen har tross alt fått førsteprioritet i byene, og det er tungt å snu når byplanleggingen er lagt opp til at bilen skal fram.

Mange må selvfølgelig bruke bilen, men i motsetning til dagens politiske flertall ønsker vi en at økonomiske insentiver gjør elbiler blir billigere for folk flest, og at det blir tilgjengelig ved å bygge ut god ladeinfrastruktur også i distriktene.

Vi må alle være med å bygge Norge i fremtiden. Skal vi fått til det, så kreves det en annen politikk, ikke en fortsettelse av dagens. Flere unge har heldigvis forstått dette, og politikerne i de største byene må tilrettelegge bedre for alle som velger å leve et liv uten lappen.


Trond Wathne Tveiten

Vekter, dørvakt og MDG politikker

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere