Verdidebatt

Teologisk grunnlag for klimarealisme og sjelero

Regnbuen er Guds underskrift på at han aldri mer vil oversvømme jorden slik han gjorde på Noas tid. Og Gud sier dessuten til Noa etter at vannmassene har trukket seg tilbake: "Jeg vil aldri mer drepe alt levende, slik jeg nå har gjort. Så lenge jorden står heretter, skal såtid og høst, kulde og hete, sommer og vinter, dag og natt aldri ta slutt". Halleluja!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette gir oss et trygt teologisk grunnlag for å møte den frykten som preger norsk ungdom for tiden. Vi har altså Gud som klimagarantist så lenge jorda står, med forskjellige værtyper og årstider.

Vi som tror vet at vi har en Far som har makt til å holde månen nøyaktig i bane slik at tidevannskreftene er i balanse. Og sol- og måneformørkelsene viser at sol-diameteren er nøyaktig 400 ganger større enn månens, og altså er avstanden vår til sola nøyaktig 400 ganger større enn til månen (tenk at solskiva og månen er akkurat like store slik at de dekker hverandre)! Vår Far har plassert den store planeten Jupiter utenfor oss i solsystemet vårt som et gravitasjonsskjold mot ytre farer som kommer susende mot oss. Og sola gir oss et fantastisk magnetfelt som stopper farlig stråling som ellers ville ødelegge livet på jorda. Halleluja!

Gud satte en grense for havet leser vi i Salme 104,9, Ordspr. 8,29 og Jer. 5,22. Sykloner og tsunamier er ille, men havets grenser består etter at uværene har lagt seg. Dette stemmer overens med at lavtliggende øyer fortsatt ligger trygt der ligger, og at verdens kystbyer fortsatt ligger trygt der de er. Isbreer både minker og øker i volum forskjellige deler av verden, men havnivået er uendret i praksis. Det er godt å tro på at Gud passer på oss.

Statistiker Hans Rosling viste på en lettfattelig måte hvordan alt har blitt bedre siste femti år gjennom sitt tv-program. Vi produserer stadig mer mat, og levestandarden for de aller fleste er blitt bedre i verden. Dette stemmer overens med klimarealistenes budskap, som er vitenskapelig fundert.

http://www.klimarealistene.com/wp-content/uploads/2018/08/Klimanytt226.pdf

Satelittbilder viser faktisk at jorda er blitt grønnere de siste femti årene. Altså har jorda en egen evne til å tilpasse seg slik at det ikke blir for mye CO2 på jordoverflaten, som ellers ville kvalt oss. I stedet får vi masse livsviktig oksygen tilbake fra plantene!

https://www.klimarealistene.com/2019/03/27/til-foreldre-og-skolebarn-som-streiket/

Vi må fokusere på plastforurensningen i verden, for den kan vi effektivt gjøre noe med. Slik land som Uganda, Rwanda og Kenya gjør som nylig forbød plastposer ved lov. Og vi må bekjempe atomkraftverk, som vi så drepte mye liv i Stillehavet etter Fukushima-ulykken etter 2011. Vi må kjempe for ren luft til byer og tettbygde strøk, og her er elbiler gode å satse på. Og vi må være fortsatt restriktive med oljeboring i sårbare områder og andre utbygginger. Ren luft og rent vann er ekte miljøvern.

Jorda blir ikke varmere totalt sett, selv om vi i vårt område får mildere vintre og kanskje varmere somre. Satelittmålingene etter 1979 er pålitelige og viser at de siste tjue årene har det vært uendret temperatur på jorda, totalt sett. Jordas evne til selvregulering er stor!

https://www.klimarealistene.com/2018/11/01/gps-satellitter-bekrefter-utflating-av-global-temperatur/

La oss gjøre noe med det vi kan gjøre noe med, og overlate resten til Gud. Han har uansett lovet å gi oss en ny himmel og en ny jord når tiden er inne en gang. Vi har alt å vinne på å tro!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt