Verdidebatt

Luften går ut av den politiske klimaballongen?

Etter 30 år med ensidig mediakjør om klimaskremsler , klimakatastrofer og "studier" fra miljøorganisasjoner hvor vi har hatt gleden av å samle opp de mest utrolige påstander om hva menneskenes virke på jorden kan føre til i klimaomveltninger - via CO2.Hva er resultatet ? Kjøper forbrukeren , mannen i gata , velgeren dette bombardement av klimaskremsler?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det ser faktisk ikke slik ut.

I engelsktalende land med grunnfestet fri flyt av diskusjon og informasjon har klimasaken to sider i vitenskap og politikk. Men så skjer det uventede i Nederland.

Et relativt nytt parti har klart å mobilisere velgere etter at velgerne er blitt offer for stadig nye kreative klimapåfunn og avgifter - til de grader at de vant provinsvalget ved første gangs deltakelse  og blir Nederlands største parti - som i sin tur vil påvirke sammensetningen i senatet. Noe slikt har aldri skjedd i Nederlandsk politikk.

Partiet - "Forum voor Democratie" - vil ha Nederland ut av Paris-avtalen og anser politiske visjoner om at landet skal undervise resten av verden i klimapåfunn og klimaavgifter som det reneste fjolleri.

De har programfestet å få landet ut av Paris-avtalen - det holdt til å bli landets største parti !

De utløser dermed en storm av mistenkeliggjøring og skjellsord i media - som vanlig når noen trekker klimahypotesen i tvil - som de sier de møter ikke bare et politisk kartell - de møter også et mediakartell.

Så gjenstår det å se om den vanlige runden med utskjelling og fordømmelse virker en gang til - eller om den styrker det nye partiet ?

Her er en oppsummering på engelsk med forklaring på valgordningen i Nederland og dagens situasjon -  Dutch News:

Kanskje den planlagte vrimmel av bompengestasjoner og alskens nye utspill mot bilholdet her i landet er det som skal til for at det mobiliseres?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt