Magne Kongshaug

45

Jakten på Trond Giske.

Om Giske har oppriktig angret sine synder, vet nok Gud mye bedre enn Håvard Nyhus.

Publisert: 25. feb 2019


Han bekjente og beklaget sine overtramp for nasjonen. Han ble fratatt viktige politiske verv, offentlig uthengt og avkledd, med lite hensyn til hans familie og nærmeste. Ikke få fråtset i hans ulykke. Etter et år håpet han vel at tiden i den offentlige gapestokken var over. Ville komme i nestleder-posisjon. Men noen unge kvinner ville ha en selfie. Intet galt skjedde. Allikevel braket det løs Kommentatorer i mediene mener at Trond Giske burde ha visst bedre enn en selfie.

Varslere og me-too ofre bør vurdere tilgivelsens vei. Det er forløsende og helbredende. Regelen er at den som ikke tilgir sin neste, blir selv ikke tilgitt av Gud, ifølge Jesu ord.  Uforsonlighet er ingen dyd!  Jeg tror at den som vil tilgi, makter tilgi; i hvert fall ved Gud hjelp!

 Om Giske har oppriktig angret sine synder, vet nok Gud mye bedre enn Nyhus. (jfr Nyhus sin kommentar i VL 25. februar), Jeg gjentar at Giske har beklaget sine handlinger offentlig. I vårt samfunn har enhver rett til å kjempe for oppreisning og verdighet, dersom vedkommende mener seg urettferdig behandlet.   Den retten gjelder også for Trond Giske.

 Vi har alle en tålegrense. Har mediene lært noe av for eksempel hardkjøret mot tidligere helseminister Tore Tønne ble utsatt for? Jeg er imot nasjonal fordømmelse, uansett hvem det er som fordømmes.

Så dette er intet støtteopprop for Trond Giske, selv om redaksjonen i Vårt Land er av den oppfatning. Kun en motsats til unison fordømmelse. Jeg mener ikke selv å krenke de som ikke foreløpig makter å tilgi, men å utfordre.  

Magne Kongshaug, Risør (som aldri har stemt på Ap).

2 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere