Kommentar

Vårt Land beklager og presiserer

På debattplass 8. februar kritiserte Karl Øyvind Jordell Vårt Land for å sitere og intervjue Ingeborg Mongstad Kvammen om Kirkerådets bispeutnevnelse i Stavanger: «Jeg vet ikke om Vårt Land uten videre bør bringe slike utsagn til torgs man kan blogge så mangt en sen kveldstime» og «Verre er det at Westergaard også har intervjuet henne»

Det kan ikke forstås som annet enn en hentydning av at Mongstad Kvammen ikke er tilregnelig og burde vært beskyttet mot seg selv. Dette er en måte å diskreditere en meningsmotstander på som ikke hører hjemme i en saklig debatt, og jeg beklager at vi satte det på trykk.

Jordell skriver også at undertegnede i en kommentar har hevdet at «utnevnelsen viste at Åpen folkekirke ville gjøre rent bord». Det er ikke riktig gjengitt, men formuleringen min kan kanskje forstås slik. Da jeg skrev «Nå får kirkeaktive med et tradisjonelt syn på ekteskapet bekreftet at ... medlemmene i Åpen folkekirke er innstilt på å gjøre rent bord» mente jeg å uttrykke hvordan utnevnelsen ble tolket av denne gruppen.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar