Verdidebatt

Skeiv motvind for Ropstad, når toleransen er ute å lufter seg.

Kjell Ingolf Ropstad har allerede fått merke hvordan tvillingabortilhengerne har aktivert sine venner i de fleste store nyhetsredaksjonene her i landet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Uttalelsen som  foranlediget reaksjonene har han senere tydelig presisert og beklaget – til ingen nytte naturligvis, og mange journalister og redaktører med positive preferanser for abortloven ,vil ganske sikkert, også i fortsettelsen, benytte anledningen til å påminne om Ropstads, etter deres skjønn, feilaktige, moraliserende og uakseptable oppfatninger.

Og nå er det LHBT miljøene, med støtte fra de samme avis og nyhetsredaksjonene, som har fått vann på mølla.

Dette skjer etter at det ble kjent at han (Ropstad) ikke skal ha ansvar for området likestilling og homopolitikk når han blir barne og familieminister. En endring som skjer i likhet med flere andre interne rokkeringer i den nye regjeringsplattformen.

Han har altså ikke uttalt seg negativt eller stigmatiserende om noen befolkningsgruppe, unge eller gamle , men får kjeft bare fordi han ikke skal håndtere en bestemt politisk portefølje.

Samtidig skal dette saksområdet selvsagt fullt ut betjenes fra et annet departement, og deretter forvaltes etter den politikk som ligger i den nye regjeringsplattformen.

Men det er ikke godt nok for de tolerante.

Morten Edvardsen i nettverket Skeive Senterpartister uttaler at :

«Homo» er fortsatt et skjellsord i skolegården. Det sender et skremmende signal hvis den kommende barne- og familieministeren må fritas for ansvaret for antidiskriminering og likestilling av homofile, lesbiske, bifile og transpersoner, sier Edvardsen.

 En familieminister kan ikke reservere seg fra ansvaret for skeive familier, skeive barn og barn som vokser opp i skeive familier, sier lederen av Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI), Ingvild Endestad til NTB

 Et gufs fra fortida, sier lederen av Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, om begrunnelsen for at Ropstad skal slippe å få ansvaret for likestilling og homopolitikk når han blir barne- og familieminister. ,melder ABC nyheter.

Arild Hermstad Nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne har også reagert. På Facebook spør han hva slags familieminister vi får, dersom denne ikke stolt kan gå i Pride-parade og stå for en inkluderende homopolitikk ifølge oppslag i ABC nyheter.

Alle disse i selskap med utallige andre.

De som selv anser seg som grenseløst tolerante har talt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt