Gunn Pound

177

Nyttårsønske - Våkn opp - Redd våre sykehus

Mitt nyttårsønske er at mange tusen flere våkner opp av likegyldighetsdvalen og engasjerer seg i sykehuskampen

Publisert: 1. jan 2019

NYTTÅRSØNSKE – VÅKN OPP FØR DET ER FOR SENT – REDD VÅRE SYKEHUS

Mitt nyttårsønske er at mange mange tusen flere våkner opp av likegyldighetsdvalen og engasjerer seg i sykehuskampen. For du er vel klar over hva som er i ferd med å skje ?  Og du er vel klar over at helseforetaket sørøst har vedtatt å legge ned Ullevål sykehus ? Og du er vel klar over konsekvensene håper jeg ?

Kan du og jeg forestille oss hva som skjer hvis vi eller en av våre kjære blir så syke at de trenger sykehus og vi møter stengte dører ? Da vil vi garantert våkne opp fra vår likegyldighetssøvn, men da kan det være for sent, for Norge har ikke nok sykehuskapasitet til å hjelpe alle.

Jeg viser til det mange dyktige skribenter har skrevet utallige kronikker om den planlagte  Gaustadutbyggingen, mangelfulle  utredninger, vedtak om nedleggelse av Ullevål og andre viktige sykehus.

Mange klager  i det uendelige hvor mye galskap det er blant ledelsen i OUS (Oslo Universitetssykehus) og Helse sørøst. Ja.  Det er noe radikalt galt med  disse og med stortingspolitikerne våre. Og her vil jeg tilføye at det er noe radikalt galt med majoriteten av det norske folk som ikke engasjerer seg og går til kamp mot disse. Det er så lettvint å klage og klage og ikke handle. De andre har skylda og de andre får ordne opp. Nå MÅ Folket våkne. Tenk om vi kunne fått et engasjement her slik det var 22. juli 2011.

Slik jeg ser det var 2001 ulykkesåret for sykehusene i hele landet da helseforetakene ble innført. Og som flere skriver  at politikerne da overførte makten til foretakene. Derfor mener jeg at en av mange veier å gå er å kaste foretakene og å tilbakeføre sykehusene til kommunene og fylkeskommunene.

Og som vi alle vet ble da New public management (forretningsprinsippet) innført. Sykehusene skal drives som butikker hvor profitt er det viktigste og som prioriteres foran våre liv.

Når dette er sagt savner jeg også engasjement på grasrota i pasientorganisasjonene. Jeg er medlem i flere organisasjoner og prøver å få folkene der til å engasjere seg. Pasientorganisasjonene er flinke til å arrangere turer og sosiale sammenkomster for sine medlemmer. Og det er prisverdig. Men hvorfor engasjerer de seg ikke i kampen for våre sykehus som skal redde våre liv.

Både Ullevål og Aker sykehus venner har vært fantastisk flinke til å synliggjøre det som nå skjer.  Våre sykehusvenner består av trofaste ildsjeler som dag etter dag og natt etter natt kjemper for våre sykehus og våre liv. De har markert seg i mange aviser, vært på Østlandssendingen flere ganger og mange har delt og delt facebook-innlegg. Likevel er det altfor få som kommer på banen. Mange jeg snakker med svarer "Ullevål blir ikke lagt ned i vår tid".

Hvordan vekke folk ? Vi må få folk til å våkne og jo flere som våkner og markerer seg for politikerne jo lettere blir det.  Oslo har 673 000 innbyggere.  Facebooksiden til «Nei til nedleggelse av Ullevål» har 3 240 medlemmer og siden til Vi som ønsker Aker sykehus tilbake har 6 460 medlemmer.

Fikk vi 10% av Oslo `s befolkning til å melde seg inn i sykehusvennenes foreninger, vise engasjement og til å marsjere i gatene til Stortinget blir det drøyt 60 000.

Her har vi innstillingen til altfor mange. Vi lar andre føre kampen og  ordne opp for oss så blir alt bra.

Min oppfordring til alle er å følge med, snakk med venner, følg med på nett og aviser, delta i diskusjoner, møter, underskriftskampanjer m.m.  Alle kan bidra med noe. Dette gjelder kampen for ditt og mitt liv !

Godt nytt år !

Gunn Pound

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere