Verdidebatt

Demonisering som legitimerer vold

De siste årene så har vi vært vitne til en økende polarisering i samfunnet. Demonisering av meningsmotstandere har blitt mer og mer vanlig for å stenge folk ute av samtalen. Dette er svært skadelig fordi det dreper dialogen som demokratiet hviler på.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har selv blitt forsøkt demonisert av Filter Media etter min tur til Ukraina nå i høst. På denne turen ønsket jeg å bli mer kjent med de lokale forholdene og å etablere dialog med de lokale nasjonalistiske lederene, både de moderate og de mer radikale.  Min intensjon var å formidle et budskap om forbrødring og fred i Europa.

Å tro at man kan få fred i en så betent konflikt uten å snakke med alle, selv de mest radikale aktørene er naivt. Mens mange i Norge fordømmer dialog med personer som har «ekstreme meninger» fremholder jeg at man er bedre tjent ved å snakke med alle parter i en konflikt. Dialog har aldri skadet noen, det som derimot er veldig farlig er når man slutter å snakke med hverandre. Derfor er «no platforming» strategien fra venstresiden og det liberale etablerte media så farlig. Det dreper dialogen i samfunnet og forståelsen for forskjellige politiske synspunkt  og bekymringer.

Jeg er derfor stolt av at jeg tok den politiske risikoen av å kunne bli demonisert av den høyrøstede, men marginale yttre venstresiden i Norge. Ikke overraskende gikk Filter Media hard ut med en sak der de allerede hadde forhåndsdømt hva som var min intensjon med turen dit. Men slike hersketeknikker kan man ikke gi etter for. Jeg snakker med alle, både de jeg er enig og uenig med, og det kommer jeg til å fortsette å gjøre.

Jeg har persolig opplevd konsekvensene av denne demoniseringen på kroppen. Under en Tommy Robinson markering 1. Juni i sommer da jeg ble angrepet bakfra av to maskerte venstreekstreme aktivister. Jeg ble slått i ansiktet og påført sår.

Tiårsvis med demonisering og propaganda mot nasjonalister, patrioter og innvandringsrealister har skapt et politisk klima som legitimerer vold mot denne gruppen mennesker i samfunnet. Denne demoniseringen oppfordrer yterligåene grupperinger fra det såkalte «voldsvenstre» til voldelig aksjon mot vanlige normale nordmenn som er bekymmret for landet sitt. Dette er svært alvorlig og er et demokratisk problem. Heldigvis holder denne trenden nå på å snu fordi modige norske menn og kvinner tørr å si ifra, vise ansikt og trosse voldstrusselen fra venstresiden.

Det er derfor jeg velger å stille opp på markeringen mot FNs migrasjonsavtale utenfor Stortinget nå på fredag den 7. desember, til tross for at miljøet rundt Antifa og blitz har annonsert en ulovlig motdemonstrasjon for å skremme vanlige lovlydige mennesker vekk fra vår markering.

Det som er ekstra problematisk ved denne ulovlige motdemonstrasjonen er ikke at den er støttet av de marginale partiene Rødt, NKP og enkelte yterliggående feminister, men at den kan lure velmenende nordmenn til å tro at de deltar på en lovlig demonstrasjon mot «rasisme» og «nazisme», mens de i virkeligheten blir utnyttet av kyniske venstreekstremister som ønsker å stoppe en legitim debatt rundt FNs migrasjonsavtale.

Det store spørsmålet er ikke om vi lar oss kue, det gjør vi ikke. Derimot er jeg spent på hvordan det etablerte liberale media vil omtale vår lovlige tverrpolitiske markering kontra hvordan de vil omtale den ulovlige motdemonstrasjonen som er organsidert av det mest yterliggående venstreekstreme miljøet vi har i Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt