Bjørn Christian Rødal

5

Demonisering som legitimerer vold

De siste årene så har vi vært vitne til en økende polarisering i samfunnet. Demonisering av meningsmotstandere har blitt mer og mer vanlig for å stenge folk ute av samtalen. Dette er svært skadelig fordi det dreper dialogen som demokratiet hviler på.

Publisert: 7. des 2018

Jeg har selv blitt forsøkt demonisert av Filter Media etter min tur til Ukraina nå i høst. På denne turen ønsket jeg å bli mer kjent med de lokale forholdene og å etablere dialog med de lokale nasjonalistiske lederene, både de moderate og de mer radikale.  Min intensjon var å formidle et budskap om forbrødring og fred i Europa.

Å tro at man kan få fred i en så betent konflikt uten å snakke med alle, selv de mest radikale aktørene er naivt. Mens mange i Norge fordømmer dialog med personer som har «ekstreme meninger» fremholder jeg at man er bedre tjent ved å snakke med alle parter i en konflikt. Dialog har aldri skadet noen, det som derimot er veldig farlig er når man slutter å snakke med hverandre. Derfor er «no platforming» strategien fra venstresiden og det liberale etablerte media så farlig. Det dreper dialogen i samfunnet og forståelsen for forskjellige politiske synspunkt  og bekymringer.

Jeg er derfor stolt av at jeg tok den politiske risikoen av å kunne bli demonisert av den høyrøstede, men marginale yttre venstresiden i Norge. Ikke overraskende gikk Filter Media hard ut med en sak der de allerede hadde forhåndsdømt hva som var min intensjon med turen dit. Men slike hersketeknikker kan man ikke gi etter for. Jeg snakker med alle, både de jeg er enig og uenig med, og det kommer jeg til å fortsette å gjøre.

Jeg har persolig opplevd konsekvensene av denne demoniseringen på kroppen. Under en Tommy Robinson markering 1. Juni i sommer da jeg ble angrepet bakfra av to maskerte venstreekstreme aktivister. Jeg ble slått i ansiktet og påført sår.

Tiårsvis med demonisering og propaganda mot nasjonalister, patrioter og innvandringsrealister har skapt et politisk klima som legitimerer vold mot denne gruppen mennesker i samfunnet. Denne demoniseringen oppfordrer yterligåene grupperinger fra det såkalte «voldsvenstre» til voldelig aksjon mot vanlige normale nordmenn som er bekymmret for landet sitt. Dette er svært alvorlig og er et demokratisk problem. Heldigvis holder denne trenden nå på å snu fordi modige norske menn og kvinner tørr å si ifra, vise ansikt og trosse voldstrusselen fra venstresiden.

Det er derfor jeg velger å stille opp på markeringen mot FNs migrasjonsavtale utenfor Stortinget nå på fredag den 7. desember, til tross for at miljøet rundt Antifa og blitz har annonsert en ulovlig motdemonstrasjon for å skremme vanlige lovlydige mennesker vekk fra vår markering.

Det som er ekstra problematisk ved denne ulovlige motdemonstrasjonen er ikke at den er støttet av de marginale partiene Rødt, NKP og enkelte yterliggående feminister, men at den kan lure velmenende nordmenn til å tro at de deltar på en lovlig demonstrasjon mot «rasisme» og «nazisme», mens de i virkeligheten blir utnyttet av kyniske venstreekstremister som ønsker å stoppe en legitim debatt rundt FNs migrasjonsavtale.

Det store spørsmålet er ikke om vi lar oss kue, det gjør vi ikke. Derimot er jeg spent på hvordan det etablerte liberale media vil omtale vår lovlige tverrpolitiske markering kontra hvordan de vil omtale den ulovlige motdemonstrasjonen som er organsidert av det mest yterliggående venstreekstreme miljøet vi har i Norge.

9 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kåre Kvangarsnes

24 innlegg  932 kommentarer

Publisert over 2 år siden

Takk for godt innlegg fra en som tør å stå opp mot demoniseringen som nå gjør det risikofylt å delta i enhver demonstrasjon som har ytringsfrihet, demokrati, sunn nasjonalisme og sjølråderett, eller noe med innvandrings-migrasjonsmotstand  å gjøre. Håper det blir flere enn 50 mennesker som tør å demonstrere mot Migrasjonspakten og ikke lar seg skremme av de fanatiske  volds- og antirasistfascistene på ytterste venstreside.  

6 liker  
Kommentar #2

Carl Wilhelm Leo

19 innlegg  931 kommentarer

Demokratiet og ytringsfriheten.

Publisert over 2 år siden
Bjørn Christian Rødal. Gå til den siterte teksten.
Det store spørsmålet er ikke om vi lar oss kue, det gjør vi ikke.

Dette dreier seg om ytringsfrihet ovenfor politikk man av en eller annen grunn er uenig i.

Måten vi vil komme til å erfare dette vil etterhvert ramme begge sider i politikken

Tidligere har man fra politisk hold ikke snakket så høyt om hvem , hva eller hvordan folk på politisk grunnlag er blitt hysjet ned , kneblet og hetset . Men nå sies det mer direkte i USA.

De som stemte på Donald Trump hadde i mange tilfelle håpet på at ytringsfriheten i landet skulle beskyttes. Men det motsatte har skjedd i de to årene.

Direktør i Apple , Tim Cook , uttalte følgende sist mandag,

" COOK: Hate tries to make its headquarters in the digital world. At Apple, we believe that technology needs to have a clear point of view on this challenge. There is no time to get tied up in knots. That's why we only have one message for those who seek to push hate, division and violence: You have no place on our platforms."

Ordrett tolket er dette selvfølgeligheter ingen har innvendinger mot. Så selvfølgelig at ingen tar det med i en tale - normalt er begrepet uten omskrivninger grunnlag for en anmeldelse. 

Ord som høres fine ut , men vi har etterhvert fått lang erfaring i at dette er et tøyelig politisk begrep med sprikende definisjoner.

 Direktører i verdiskapende firmaer uttalte seg tidligere i forbindelse med å selge sine produkter og tjenester. Man drev ikke med politisk sermonielle prekener.

Det skulle tatt seg ut om Telenor skulle begynne å sjekke innholdet av telefonsamtaler for å finne "hate speech". Kanskje det blir det neste?

"Hate speech" later til å omfatte avvikende meninger om politikk og meninger som ikke passer inn med hva massemedia i dag forer oss med - og som det forventes at vi skal tro blindt på. Og vi fikk dette demonstrert da en del nettsteder ble fjernet fra YouTube , Apple , Facebook osv i en samordnet aksjon.

Et interessant forslag er kommet på bordet i New York, hvor man for å kjøpe våpen må fremlegge sin logg på sosiale medier slik at regimets kontrollører kan se at vedkommende ikke har urene politiske meninger!

Din plettfri politiske profil på Facebook erstatter våpenlisens. Høres mer ut som China enn USA.

Her er hva en talsmanmn for påfunnet forteller 

"   PARKER: If we make this law and you have to allow the state government to look at your social media posts, you could decide on whether you want a pistol license or not. you don't have to have a pistol license."

(Tiltredes!)

Kanskje Dusteforbundets president Darwin P Erlandsen burde flytte fra Oslo til Manhattan ? 

4 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere