Verdidebatt

Hva med noe mer offensivt enn flykutt?

Halldorf og Malm kutter flyturer. For eventuelle norske kristenledere vil jeg heller foreslå at de tar seg en liten flytur. Til feks Israel. Og at de der planter tolv trær hver.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nei, det er ikke Israels tolv stammer eller Jesu tolv disipler jeg tenker på. Men hvert av de trærne vil i løpet av sin levetid absorbere 1,5 tonn CO2. Tilsammen vil de altså absorbere 18 tonn CO2. Dermed er ikke bare flyturen blitt klimanøytral, men hver av dem er blitt klimanøytrale for et helt år!

Nå produserer riktignok gjennomsnittsnordmannen bare 12 tonn CO2 i løpet av et år, men man kan jo legge inn litt margin.

De norske kristenlederne kan selvfølgelig velge å gjøre det enda enklere for seg. De kan bare sende 1200 kroner til Jewish National Fond (jnf.no), og la dem plante de 12 trærne. JNF bruker nemlig treplanting til også å drive ørkenen tilbake og gjøre stadig nye områder levelige for folk og fe igjen.

Og skulle kristenlederne over tid sende så mye som 75000 kroner, så vil JNF plante 1000 trær for dem. De er da blitt klimanøytrale for hele livet! (12 trær gange 83 år er 996 trær)

Ellers er det nok av andre feriedestinasjoner og andre steder som sårt kunne trenge nyplanting av skog. Hvis det bare blir organisert og lagt til rette for det. Da vil den CO2-en som produseres fra fossilt brensel komme tilbake der den en gang kom fra, - de veldige skogene som fantes der det nå bare er ørken.

Er det noen kristenledere som tar utfordringen? Eller kanskje rett og slett noen helt vanlige nordmenn?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt