Verdidebatt

Vil Frp la homofile fra Tanzania få politisk asyl i Norge?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

«Tanzanias heksejakt på homofile gjør at Norge bør stanse bistanden til landet», sa Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. I Vårt Land 15. november støtter Fremskrittspartiets Silje Hjemdal opp om dette. Jeg mener at dette i beste fall er et naivt og farlig standpunkt, det er i alle fall ikke riktig løsning på problemet. Hvis regjeringspartiet Frp virkelig vil hjelpe, så bør de heller legge til rette for å ta imot LHBT-personer som er truet, forfulgt og trenger politisk asyl her i Norge. Det er et langt mer treffsikkert tiltak, enn å kutte bistanden til landet.

Dagen-redaktøren mener at man for eksempel kan kutte i bistand som går til infrastruktur. Enkelt oversatt til situasjonen i Tanzania, ville det betydd at myndig­hetene vil gi homoene skylda for at man ikke får bygd bedre veier. Er det noe organisasjonene som jobber med LHBT spørsmål i disse landene er bekymret for, så er det at de skal få skylda av myndighetene for at bistandspengene forsvinner. Det vil eskalere situasjonen og gjøre hverdagen deres enda verre. For da vil absolutt alle være på jakt etter homoene. I verste fall vil det ende med drap.

Hadde det vært så enkelt at hvis den norske regjeringen hadde kuttet bistanden for å få slutt på forfølgelsene, så hadde vi da gjort det for mange, mange år siden. Da hadde vi kuttet pengene til alle landene hvor det jaktes på LHBT-personer hver eneste dag.

Det er ofte slik at hvis det høres for lettvint ut, så er det som regel det. Men her er det enda alvorligere, det å kutte i bistandspengene vil bare føre til at LHBT-personer i Tanzania får det enda verre enn det de har det i dag. Det vil føre til flere drap, trakassering og torturering. Hvis norske myndigheter virkelig vil hjelpe, så må de legge til rette for å ta i mot LHBT-personer som er truet, forfulgt og trenger politisk asyl her i Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt