Verdidebatt

KrFs skjebnesvangre veivalg - et svik mot de svake i samfunnet

Kristne må våge å stå opp for de svake i samfunnet. Det gjøres ikke ved å støtte opp om FrPs markedsliberalisering og Listhaugs fremmedhat.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kristne svikter sin samfunnsoppgave som samaritaner

Som kristne har man en plikt til å stille opp for de fattige og syke i samfunnet. Det gjøres best ved vel utbygde velferdsordninger. Så hvorfor velger så KrF, som har tatt på seg å være den selvutvalgte norske politikkens tilsvar på å være representant for Jesu radikale sosialetikk, å støtte opp om Venstre, Høyre & FrP som fortsetter å kutte i velferdsordninger til de svakeste i samfunnet? Her er det noe riv ruskende galt!

"Bedre med dobbeltmoral enn ingen moral"

Jeg ønsker å se kristen nestekjærlighet i handling, ikke kun i ord. FrP kutter i offentlig stønad så vel som i støtte til frivilligheten. Markedsliberalismen skal råde. Alle er "sin egen lykkes smed". Når vi vet at FrP har dette verdisynet blir det simpelthen for enkelt av Listhaug å "selge seg inn" som kristen ved å gå med et kors om halsen når politikken tilsier at man ønsker å sparke dem i samfunnet som allerede ligger nede for telling.

Ved å støtte opp om FrP bidrar KrF med å bygge opp om Listhaugs fremmedhat og "Trumpifisering" av samfunnet. Hva har Den Hellige Ånd å gjøre med dette? Er ikke dette ren og skjær dobbeltmoral fra kristenfolkets side i partiet KrF?

Hvem sin side er man på som kristen i KrF? Støttet Jesus de rike eller de fattige i samfunnet? Fremmet Jesus fremmedhat eller fred? Hjalp Jesus de syke eller de friske? Svaret burde være enkelt å se.

Troen på den Gud som Jesus tilbad gjennom sine nestekjærlige handlinger burde gjenspeile seg i et uttalt kristent parti. Hva slags guddom tror KrF at de representerer? For den nestekjærlige Gud som Jesus tilbad kan det tydeligvis ikke være.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt