Kjellrun Marie Sonefeldt

238

Nationen i dag:Ber KrF kaste FrP ut av Landbruksdepartementet.

Det er Finnøy-ordfører Henrik Halleland som ber om dette.

Publisert: 2. nov 2018

KrF kan altså ende med en gedigen seier i kjølvannet av tapet i dag, hvis KrF benytter anledningen i forhandlingen med H,Frp og Venstre til å kreve landbruksministeren.

Henrik Halleland foreslår Line Henriette Hjemdal som landbruksminister.

Hun var iflere år medlem av Næringskomiteen på Stortinget og markerte seg så tydelig i mot regjeringens jordbrukspolitikk, at det ga gjenklang I stortingsveggene. Ikke dagligdags at noen våger å opponere mot innkjørte spor ,med en storgårdsprofil på bekostning av mindre og mellomstore gårder. Økonomisk underprioritering av bønder ,så de blir tvunget til å legge ned er et middle til nedleggelse.Hitill I år er rundt 1000 gårder lagt ned og regjeringen viser ansikt.Unggenerasjonen ser ikke økonomisk mulighet til å ta over,når bonden når aldersgrensen.

 

Line Henriette Hjemdal markerte at hun vil ha redningsaksjon for mellomsjiktet av gårder,og røper dermed at de er i faresonen.Nationen 25.02.2017.

"Mykje av graset ligg spreidd og på små areal som ikkje egnar seg for fjøs med 50-60 kyr.For store delar av landet er fornying av bruk med 25 kyr avgjerande for å videreføre melkeproduksjonen,seier Hjemdal,som vil har meir støtte til den typen bruk." 

Arild Hareide sier i Nationen den 19.oktober." Landbrukspolitikken er blant årsakene til at KrF ikke kan regjere med Erna Solberg,og regjeringen mangler helhet i distriktspolitikken.


 Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere